NBA finālsērija sākas ar "Warriors" panākumu pagarinājumā
"Warriors" komanda līgas finālu sasniegusi pirmoreiz kopš 1975.gada.
Basketbols
2015. gada 5. jūnijs, 08:47

NBA finālsērija sākas ar "Warriors" panākumu pagarinājumā

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālsērijas pirmajā mačā ceturtdien regulārās sezonas spēcīgākā vienība Goldensteitas "Warriors" savā laukumā ar rezultātu 108:100 (19:29, 29:22, 25:22, 25:22, 10:2) pagarinājumā pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

Ļoti līdzīgā spēlē pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 98:98, bet pieliktajās piecās minūtēs "Cavaliers" pieļāva trīs kļūdas un kļūdījās astoņos no deviņiem metieniem, kas "Warriors" komandai ļāva būt pārākai ar 10:2.

Turklāt pagarinājumā traumu guva arī viena no "Cavaliers" lielākajām zvaigznēm Kairijs Īrvings, bet pagaidām vēl nav skaidra tās nopietnība.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 26 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija līgas rezultatīvākais spēlētājs Stīvens Karijs, bet 21 punktu pievienoja Klejs Tompsons, kurš kopš iepriekšējā komandas mača cīnījās ar smadzeņu satricinājumu.

Tikmēr četrkārtējais līgas vērtīgākais basketbolists Lebrons Džeimss iemeta 44 punktus "Cavaliers" labā, bet Īrvings viņam piebalsoja ar 23 punktiem.

Savukārt Klīvlendas kluba līderim Džeimsam šis ir jau piektais fināls pēc kārtas, tomēr iepriekšējās četras reizes viņš to sasniedza ar Maiami "Heat" vienību.

Pēdējais ievērības cienīgais tituls kādai no Klīvlendas sporta komandām bija 1964.gadā, kad "Browns" izcīnīja Nacionālās futbola līgas (NFL) čempiones godu.

"Cavaliers" komanda līdz šim iepriekšējo reizi NBA finālā piedalījusies 2007.gadā, kad piekāpās Sanantonio "Spurs".

Sērija svētdien turpināsies Ouklendā, bet pēc tam komandas pārbrauks uz Klīvlendu, lai aizvadītu trešo un ceturto maču.

LETA/Foto: Reuters