Hokejs
2022. gada 24. marts, 09:20

Girgensons gūst astotos vārtus sezonā; "Sabres" svin uzvaru pār "Penguins"

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē guva vārtus Bufalo "Sabres" vienības labā, palīdzot komandai pārspēt Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins" vienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Girgensons otrā perioda 16.minūtē izvirzīja savu komandu vadībā ar 2:1, tiekot atzīts par mača trešo "zvaigzni". Šie bija viņa astotie gūtie vārti sezonā.

foto: Ekrānuzņēmums
Zemgus Girgensons ar komandas biedriem atzīmē vārtu guvumu.

Kopumā latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 14 minūtes un 59 sekundes, no kurām desmit sekundes vairākumā un 26 sekundes mazākumā. Viņa rēķinā divi metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, viena pazaudēta ripa un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Tikmēr Bļugers "Penguins" rindās laukumā bija desmit minūtes un 15 sekundes, metienus pa vārtiem neizpildīja, vienreiz atņēma ripu, uzvarēja četros no sešiem iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Divus vārtus "Sabres" labā guva Teidžs Tompsons, kurš realizēja arī uzvaras pēcspēles metienu. Savukārt "Penguins" sastāvā pamatlaikā vārtus guva Sidnijs Krosbijs, Jevgēņijs Malkins un Kriss Letangs.

"Sabres" ar 54 punktiem 64 spēlē ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "Penguins" ar 88 punktiem 65 mačos ir trešie.