foto: AFP/Scanpix
"Predators" aizsargs Josi atzīts par NHL aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni
Romāns Josi
Hokejs
2022. gada 21. marts, 21:06

"Predators" aizsargs Josi atzīts par NHL aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni

Jauns.lv / LETA

Nešvilas "Predators" aizsargs Romāns Josi atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Vinipegas "Jets" uzbrucējam Kailam Konoram, bet par trešo labāko atzīts Arizonas "Coyotes" uzbrucējs Losons Krauss.

Josi aizvadītajā nedēļā trīs spēlēs katrā iekrāja pa trīs rezultatīvām piespēlēm un bija NHL labākais piespēlētājs, ražīgākais spēlētājs un dalīja pirmo vietu lietderības koeficientā (+6). Šveices hokejists vismaz trīs punktus guvis četrās spēlēs pēc kārtas, ko NHL iespējis tikai viens šīs pozīcijas spēlētājs - Bobijs Ors, kuram šāda sērija bija ar sešiem mačiem 1970./1971.gada sezonā.

Josi šajā sezonā 60 spēlēs guvis 17 vārtus un atdevis 58 rezultatīvas piespēles, labojot karjeras rekordus. Viņš ir ceļā uz to, lai kļūtu par NHL vēsturē sesto aizsargu, kurš vienā sezonā guvis vismaz 100 punktus. Iepriekšējo reizi to iespēja Braiens Līčs pirms 30 gadiem.

Tikmēr Konors trīs mačos guva divus vārtus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Ražīgāko maču viņš aizvadīja svētdien, kad guva vārtus un izdalīja trīs rezultatīvas piespēles 6:4 uzvarā pār Čikāgas "Blackhawks".

Amerikāņu uzbrucējs guvis punktus septiņos mačos pēc kārtas, bet šajā sezonā kopumā 63 cīņās guvis 39 vārtus un atdevis 38 rezultatīvas piespēles. Viņš ir līgas labāko sešinieka metienos pa vārtiem (272), gūtajos vārtos un iekrātajos punktos.

Savukārt Krauss četrās cīņās guva piecus vārtus un vēl divos vārtos piedalījās ar piespēlēm. Nedēļas pirmajā mačā kanādietis izcēlās ar karjerā pirmo "hat-trick", palīdzot "Coyotes" ar 5:3 pārspēt Otavas "Senators".

61 spēlē 20 vārtus guvušais un 14 piespēles atdevušais Krauss aizvada savu rezultatīvāko sezonu karjerā. Uzbrucējam NHL šis ir sestais gads.