foto: REUTERS/SCANPIX
F-1 atceļ Krievijas "Grand Prix"
Kadri no pagājušā gada Krievijas "Grand Prix".
Citi sporta veidi
2022. gada 25. februāris, 15:36

F-1 atceļ Krievijas "Grand Prix"

Jauns.lv / LETA

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta organizatori ir nolēmuši atcelt septembrī Krievijas pilsētā Sočos paredzēto "Grand Prix" posmu.

F-1 piektdien paziņoja, ka "ar skumjām un šoku sekojam līdzi notikumu attīstībai Ukrainā un ceram uz ātru un mierīgu situācijas atrisinājumu".

"Ceturtdienas vakarā Pirmā formula, Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un komandas pārrunāja mūsu sporta veida pozīciju un, izvērtējot visu iesaistīto pušu viedokli, secināja, ka pašreizējos apstākļos Krievijas "Grand Prix" norise nav iespējama," teikts F-1 piektdien izplatītajā paziņojumā.

Jau informēts, ka Pirmās formulas (F-1) čempions nīderlandietis Makss Verstapens un bijušais čempions vācietis Sebastjans Fetels ceturtdien paziņoja, ka būtu nepareizi, ja pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā notiktu septembrī plānotais Krievijas "Grand Prix" posms.

Četrkārtējais pasaules čempions Fetels pauda pārliecību nekādā gadījumā nepiedalīties sacīkstēs Krievijā, bet Verstapens tik kategorisku pozīciju neizteica, tomēr uzsvēra, ka iesaistītajām pusēm ir jāmeklē labākais veids sacīkšu norisei.

Jau vēstīts, ka Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) nolēma 28. maijā paredzēto Čempionu līgas finālspēli no Sanktpēterburgas pārcelt uz Parīzi.

Tāpat arī UEFA paziņoja, ka Krievijas un Ukrainas klubiem un valstsvienībām, piedaloties starptautiskajos turnīros, mājas spēles jāaizvada neitrālās arēnās.