foto: Zumapress/Scanpix
Parādās loģisks skaidrojums, kāpēc “ledus princis” Juzuru Hanju Pekinā nespēja cīnīties par olimpisko zeltu
Juzuru Hanju uz Pekinu brauca pēc zelta, bet palika bez medaļas.
Citi sporta veidi
2022. gada 15. februāris, 05:18

Parādās loģisks skaidrojums, kāpēc “ledus princis” Juzuru Hanju Pekinā nespēja cīnīties par olimpisko zeltu

Jauns.lv

Pekinā aizvadīta preses konference, kurā viens no pasaules visu laiku izcilākajiem daiļslidotājiem japānis Juzuru Hanju atklājis, kāpēc viņš šī gada olimpiskajās spēlēs īsti nespēja pretendēt uz trešo olimpisko zeltu savā karjerā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Japānis Juzuru Hanju, kurš triumfēja Soču un Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, neraugoties uz ilgāku laiku bez sacensībām, tika pieskaitīts galvenajiem favorītiem arī Pekinas olimpiskajās spēlēs. Daudzi ar nepacietību gaidīja viņa spēkošanos ar amerikāni Neitanu Čenu, tomēr šis duelis praktiski izpalika un amerikāņu sportists triumfēja pamatīgu pārsvaru pār saviem konkurentiem.

Kā izrādās, Juzuru Hanju gaužām neveiksmīgs izvērtās pēdējais treniņš pirms izvēles programmas sacensībām, jo daiļslidotājs pamatīgi savainojis potīti. Viņa izvēles programmā bija plānots visu laiku sarežģītākais lēciens daiļslidošanā – četrarpus apgriezienu akselis, kas sacensībās tīri vēl nav padevies nevienam daiļslidotājam. Japānim daudz netrūka, lai sekmīgi piezemētos, tomēr tika piedzīvots kritiens, tāpat Hanju neizdevās četrkāršais salhovs, kas nepadevās arī īsajā programmā, kad viņa slidas bija iestrēgušas ledū.

foto: Zumapress/Scanpix
Juzuru Hanju kritiens pēc četrarpus apgriezienu akseļa.

Hanju preses konferencē atklāj, ka pastāvējušas lielas bažas, vai viņš vispār spēs piedalīties izvēles programmā. Viņš lietojis dažādas pretsāpju zāles un pirms sacensībām viņa potītei tika veikta pretsāpju injekcija. Uz ledus japānis spēja iziet, tomēr viņa sniegums bija tālu no cerētā. Viņš neslēpj, ja šīs nebūtu olimpiskās spēles, tad, visticamāk, būtu atteicies no dalības sacensībās.

Ar mēģinājumu cīnīties par trešo olimpisko zeltu viņš pamatīgi kaitējis savai savainotajai potītei un ārsti tagad ieteikuši kādu laiku atturēties no slidošanas.

Kad daiļslidošana zaudē savu grāciju un kļūst komiska

Daiļslidošana neapšaubāmi ir ziemas olimpisko spēļu graciozākais un izjustākais sporta veids, tomēr nereti, apskatot sporitistus priekšnesuma laikā un izņemot kadrus ...

gallery icon
71

Par lielu prieku daiļslidošanas līdzjutējiem Hanju paziņojis, ka negrasās likt punktu savai daiļslidotāja karjerai. Viņš neslēpj, ka, dodoties uz Pekinu bijis pamatīgs spiediens, tomēr sapnis, izpildīt četrarpus apgriezienu akseli, liek turpināt tiekties pēc tā.

“Mans mērķis paliek veiksmīgi piezemēties pēc četrarpus apgriezienu akseļa, bet es arī vēlos uzlabot savu programmu,” atklāja Hanju, apgāžot baumas, ka viņš tuvākajā laikā varētu likt punktu savai sportista karjerai.

Daiļslidotāju mīmika priekšnesumu laikā Sočos

gallery icon
70

Jauns.lv jau vēstīja, ka Pekinas olimpisko spēļu vīriešu daiļslidošana uzvaru izcīnīja amerikānis Neitans Čens, kurš izvēles programmā nopelnīja 218,63 punktus, bet summā sakrāja 332,6 punktus, sasniedzot izcilu rezultātu un apsteidzot tuvāko sekotāju par 22,55 punktiem. Pirms četriem gadiem Čens Phjončhanas olimpiskajās spēlēs individuālajās daiļslidošanas sacensībās ieņēma piekto vietu.

Otrajā vietā ierindojās japānis Juma Kagijama ar 201,93 punktiem par izvēles programmu un summā sakrātiem 310,05 punktiem, kamēr uz goda pjedestāla viņam sekoja tautietis Šoma Uno ar 187,1 punktu par izvēles programmu, sakrājot 293 punktus kopā.

Tikmēr divkārtējais olimpiskais čempions japānis Juzuru Hanju ieņēma ceturto vietu, sakrājot 283,21 punktu. 

Deniss Vasiļjevs Pekinas olimpisko spēļu izvēles programmā

Deniss Vasiļjevs Pekinas olimpisko spēļu izvēles programmā.

gallery icon
26

Savukārt Latvijas vadošais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs izvēles programmā piedzīvoja nelielu kritienu, taču tas neliedza viņam uzlabot savu pozīciju un ieņemt 13. vietu. Vasiļjevs, kurš savu izvēles programmu slidoja kā devītais sacensību dalībnieks, piedzīvoja nelielu kritienu jau pirmajā lēcienā, taču atlikušo daļu izpildīja bez nozīmīgām kļūdām.

Deniss Vasiļjevs Pekinas olimpisko spēļu īsajā programmā

Deniss Vasiļjevs Pekinas olimpisko spēļu īsajā programmā.

gallery icon
42

Latvijas daiļslidotājs nopelnīja 84,75 punktus par tehniskajiem elementiem un 83,66 punktus par programmas komponentēm, taču viens punkts viņam tika atņemts, summā tiekot novērtētam ar 167,41 punktu. Šā gada Eiropas meistarsacīkšu bronzas medaļas īpašnieks pēc īsās programmas ar 85,30 punktiem ieņēma 16.vietu. No trešās vietas, ko ieņem cits šveicieša Stefana Lambjēla audzēknis japānis Šoma Uno, viņš atpalika 20,6 punktus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Deniss Vasiļjevs aizvada treniņus Pekinā

Deniss Vasiļjevs aizvada treniņus Pekinā.

gallery icon
32

Līderis pēc īsās programmas ar 113,97 punktiem bija amerikānis Neitans Čens. Viņam sekoja japānis Juma Kagijama, kurš tika novērtēts ar 108,12 punktiem, bet trešo vietu ar 105,90 punktiem ieņēma vēl viens Japānas daiļslidotājs Šoma Uno, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja otro vietu.

Deniss Vasiļjevs izcīna vēsturisku medaļu Eiropas čempionātā

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Tallinā notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu, nopelnot Latvijai pirmo medaļu Eiropas čempionātā daiļslidošanā.

gallery icon
20

Pirms četriem gadiem Vasiļjevs Phjončhanā izcīnīja 19. vietu.