foto: AP/Scanpix
Dānijas, Zviedrijas un Šveices hokejistes tiek pie pirmajām uzvarām
Dānijas hokejistes līksmo par panākumu.
Hokejs
2022. gada 7. februāris, 14:39

Dānijas, Zviedrijas un Šveices hokejistes tiek pie pirmajām uzvarām

Jauns.lv / LETA

Pekinas olimpisko spēļu sieviešu hokeja turnīrā Kanādas hokejistes pirmdien izcīnīja trešo uzvaru, kamēr pie pirmajiem panākumiem tika Dānija, Zviedrija un Šveice

Kanāda ar 6:1 (2:0, 2:1, 2:0) pārspēja Krievijas Olimpiskās komitejas (ROC) hokejistes.

Spēles sākums tika pārcelts par vienus stundu vēlāk, un kanādietes mača pirmās divas trešdaļas aizvadīja sejas maskās, jo ROC komanda nebija iesniegusi Covid-19 testu rezultātus.

Uzvarētāju komandā piecas spēlētājas izcēlās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr ROC labā vienīgos vārtus guva Anna Šohina.

Kanādietes izpildīja 49 metienus pa pretinieču vārtiem, kamēr ROC hokejistes tikai 12.

Otrā dienas spēlē pie pirmā panākuma tika Dānija, kas ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) uzvarēja Čehiju, sagādājot pretiniecēm pirmo zaudējumu.

Dānijas komandā rezultatīvākā ar vieniem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli bija Jozefīne Jakobsena, bet uzvaras vārtus guva Silke Gluda.

Čehijas labā vārtus guva Katerina Mrazova un Aneta Tejralova.

https://twitter.com/CardinalisRavus/status/1490667221202485253?s=20&t=vMwp9RGWhIfn3BXgB-OR3w

Savukārt vakara mačā pie pirmā panākuma tika Zviedrija, kas pārspēja Ķīnas hokejistes ar rezultātu 2:1 (0:1, 2:0, 0:0).

Spēles sestajā minūtē Mulaņa Kana izvirzīja vadībā mājinieces, bet otrā perioda beigās nepilnas pusotras minūtes laikā Ķīnas vārtos precīzi ripu raidīja Felīcija Viknere-Zenkeviča un Jusefīna Bouvenga.

Abas komandas raidīja pa 33 metieniem uz pretinieču vārtiem.

Pie pirmās uzvaras tika arī šveicietes, kas ar 3:2 (1:0; 1:1:, 1:1) uzvarēja Somijas hokejistes.

Pirmā perioda vidū Lara Kristena atklāja spēles rezultātu, bet otrā perioda vidū Nelli Laitinena vairākumā rezultātu izlīdzināja, bet pēc divām minūtēm Dominika Ruega, izmantojot vairākumu, atjaunoja Šveices komandas pārsvaru. Trešā perioda sākumā Lara Štaldere panāca jau divu vārtu pārsvaru, tomēr perioda vidū Elisa Holopainena samazināja rezultāta starpību.

Šveices hokejistes spēles laikā 24 reizes mērķēja pretinieču vārtos, kamēr somietes 40 reizes mēģināja iekarot pretinieču vārtus.

A apakšgrupā līdere ir Kanāda ar deviņiem punktiem, otrajā vietā ir ASV, kurai arī ir deviņi punkti, bet ROC komandas kontā trīs punkti un trešā pozīcija pēc trīs mačiem. Trīs punkti arī Šveicei, bet bez uzvarām un punktiem ir somietes.

B apakšgrupā Japānai ir septiņi punkti, otrās ar sešiem punktiem ir čehietes, bet trešo vietu ar pieciem punktiem pagaidām ieņem mājinieces Ķīnas hokejistes. Tālāk seko Zviedrija un Dānija ar trim punktiem.

2018. gada olimpiskajās spēlēs sieviešu hokeja turnīrā triumfēja ASV, sudrabs tika Kanādai, bet bronzas godalgas izcīnīja somietes.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim.