Porziņģis: "Kamēr guļu, kāds cits trenējas; nākamajā dienā būšu viņam aiz muguras!"
Kristaps Porziņģis intervijā ar ASV medijiem atklājis savu vēlmi trenēties un attīstīt talantu.
Basketbols

Porziņģis: "Kamēr guļu, kāds cits trenējas; nākamajā dienā būšu viņam aiz muguras!"

Jauns.lv

Talantīgais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis, kurš nākamnedēļ tiks izvēlēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā, ir gatavs savu lietderību pierādīt nevis ar vārdiem, bet gan darbiem.

Porziņģis: "Kamēr guļu, kāds cits trenējas; nākama...

Porziņģis jaunākajās NBA drafta prognozēs iekļuvis labāko trijniekā, turklāt viņš varētu tikt izvēlēts jau ar otro numuru. Jau kādu laiku basketbolists atrodas ASV, kur bez treniņiem veic arī pārrunas ar klubu pārstāvjiem.

"Visvairāk man patīk tas, ka šeit varu tikt jebkurā zālē. Tev tiek iedotas atslēgas, un kaut pašā nakts vidū vari doties trenēties. Domāju, tas ir lieliski," sarunā ar "Yahoo Sports" pauda Porziņģis. "Eiropā tādas iespējas nav, jo trenēties svētdienā nevar - nevienas zāles vienkārši nebūs. Kamēr guļu, kāds cits trenējas, bet es jau nākamajā dienā būšu viņam aiz muguras."

"Esmu ļoti izsalcis, mīlu basketbolu. Man NBA treneriem un ģenerālmenedžeriem ir jāpierāda, ka neesmu "mīksts" tikai tāpēc, ka nāku no Eiropas. Viņiem jāredz, ka neesmu vienkārši tievs baltais basketbolists. Esmu ieradies, lai cīnītos par katru laukuma centimetru," uzsvēra latvietis.

Par šī gada drafta favorītiem uzskatāmi Karls Taunss un Džahlils Okafors, kurus ar pirmo numuru varētu izvēlēties attiecīgi Minesotas "Timberwolves" un Losandželosas "Lakers". Pēc šīm vienībām savas izvēles veiks Filadelfijas "76ers", Ņujorkas "Knicks" un Orlando "Magic".

"Ir fani, kuri savā komandā nevēlas eiropiešus. Cilvēkiem ir savs viedoklis, bet varbūt viņi vienkārši nav redzējuši mani spēlējam. Man nekas nav jāsaka, man viss ir jāpierāda ar darbiem," pauda Porziņģis.

Tikmēr viens no NBA komandu pārstāvjiem izteicies, ka pēc gada Porziņģis, uzlabojot savus fiziskos parametrus, noteikti būtu drafta pirmais numurs.

Šo sezonu Porziņģa pārstāvētā "Sevilla" ar 12 uzvarām 34 spēlēs noslēdza Spānijas augstākās līgas (ACB) 15.pozīcijā 18 komandu konkurencē. Spānijas čempionātā latvietis aizvadīja 34 spēles, vidēji cīņā laukumā pavadot 22 minūtes, kuru laikā caurmērā guva 10,7 punktus un savāca 4,8 bumbas zem groziem.

Tāpat 19 gadus vecais Porziņģis aprīlī tika nosaukts par Eiropas kausa turnīra labāko jauno spēlētāju. Šajās sacensībās latviešu basketbolists vidēji mačā guva 11,6 punktus un savāca 4,1 bumbu zem groziem.

Sagaidāms, ka Porziņģis kļūs par visu laiku visaugstāk izvēlēto Latvijas basketbolistu NBA draftā. Šis gods pagaidām pieder Andrim Biedriņam, kurš 2004. gadā tika izvēlēts ar 11. numuru.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA