foto: USA Today Sports
Balceram divas rezultatīvas piespēles "Sharks" uzvarā pār "Wild"
Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers.
Hokejs
2021. gada 17. novembris, 08:51

Balceram divas rezultatīvas piespēles "Sharks" uzvarā pār "Wild"

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Sanhosē "Sharks" ar 4:1 (2:0, 1:1, 1:0) viesos pieveikt MInesotas "Wild" komandu.

Balcers rezultatīvi asistēja komandas trešajos un ceturtajos vārtos Ērikam Karlsonam un Tomāšam Hertlam. Vēl pa vārtiem uzvarētāju labā guva Maiks Ferraro un Timo Maiers, kamēr "Wild" rindās ar precīzu metienu vienīgais izcēlās Jūels Ēriksons.

Balcers laukumā pavadīja 14 minūtes un 51 sekundi, no tām 23 sekundes mazākumā un 27 sekundes vairākumā. Latviešu uzbrucējs vienreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu un maču  noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Balcers šosezon 15 mačos izcēlies ar diviem gūtiem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Pēc panākuma "Sharks" ar 17 punktiem 15 mačos saglabā 10 pozīciju Rietumu konferencē, kamēr "Wild" ar 20 punktiem ir piektie.

Citā spēlē Zemgus Girgensons otrdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot Buffalo "Sabres" ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) viesos pieveikt cita latvieša Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins" komandu.

Girgensons otrā perioda vidū rezultatīvi asistēja Kailam Okposo, palīdzot panākt 2:0 "Sabres" labā. Otrās trešdaļas 28.sekundē pirmos vārtus viesu labā guva Kodijs Millers, bet "Penguins" sastāvā vienīgais trāpīgais raidījums trešājā periodā padevās Džeikam Gencelam.

"Sabres" vārtsargs Dastins Tokarskis atvairīja 45 no 46 mājienieku metieniem.

Girgensons laukumā pavadīja 17 minūtes un 53 sekundes, no tām trīs minūtes un 21 sekundi mazākumā, bet trīs minūtes un piecas sekundes vairākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tikmēr Bļugers spēlēja 14 minūtes un 37 sekundes, trīs minūtes un 43 sekundes laukumā esot mazākumā. "Penguins" latviešu uzbrucējs izdarīja divus metienus pa pretinieku vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus, pieļāva vienu kļūdu, bloķēja vienu metienu un uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgensons šosezon 15 mačos izcēlies ar trīs vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Bļugera kontā ir trīs vārti un viena rezultatīva piespēle.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā "Sabres" ar 16 punktiem 15 mačos  iieņem desmito vietu, bet "Penguins" ar 14 punktiem ir par pozīciju zemāk.