foto: REUTERS/SCANPIX
Ambiciozo Ņūkāslas "United" komandu turpmāk vadīs Havs
Edijs Havs.
Futbols
2021. gada 9. novembris, 10:52

Ambiciozo Ņūkāslas "United" komandu turpmāk vadīs Havs

Jauns.lv / LETA

Šoruden jaunus īpašniekus ieguvušo Anglijas futbola premjerlīgas komandu Ņūkāslas "United" turpmāk trenēs Edijs Havs, paziņojusi vienība.

Līgums ar 43 gadus veco Havu noslēgts līdz 2024. gada vasarai. Viņš amatā nomainīs Stīvu Brūsu, no kura komanda šķīrās 20. oktobrī.

Iepriekšējā darba vieta Hanavam bija "Bournemouth" komanda, kuru viņš vadīja no 2012. līdz 2020. gadam, palīdzot tai no pēc spēka trešās līgas iekļūt premjerlīgā. Pēc piecu gadu spēlēšanas Anglijas augstākajā līgā "Bournemouth" nokrita līmeni zemāk un pērn augustā abu pušu ceļi šķīrās.

Tieši "Bournemouth" komandā Havs uzsāka trenera gaitas, pirmajā termiņā vadot to no 2008. līdz 2011. gadam. Sākumā viņš strādāja ar kluba jauniešiem. Pa vidu darbam Bornmutā Havs nepilnus divus gadus strādāja "Burnley" vienībā.

Arī futbolista karjerā bijušais aizsargs Havs daudzus gadus pavadīja "Bournemouth" klubā, nedaudz uzspēlējot arī "Portsmouth" un Svindonas "Town" rindās.

Ņūkāslas "United" premjerlīgas kopvērtējuma tabulā ieņem priekšpēdējo vietu un 11 aizvadītajās spēlēs joprojām ir bez uzvarām. Pirms mēneša klubu pārņēma Saūda Arābijas vadītais konsorcijs.

Kluba līdzjutēji cer, ka tā pārņemšana var mainīt komandas likteni. Neskatoties uz regulāro 50 000 līdzjutēju līdzdalību Sentdžeimsa parkā, Ņūkāslas klubs kopš 1969. gada nav ieguvis nevienu nozīmīgu trofeju.