foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
"Rīga" 3x3 basketbola komanda Pasaules tūres Mehiko posma pamatturnīru sāk ar uzvaru
Basketbols
2021. gada 6. novembris, 22:23

"Rīga" 3x3 basketbola komanda Pasaules tūres Mehiko posma pamatturnīru sāk ar uzvaru

Jauns.lv / LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu ierindā sestdien Pasaules tūres Mehiko posma pirmajā spēlē izcīnīja uzvaru.

Latvijas komanda ar rezultātu 22:14 uzvarēja Krievijas komandu "Runa".

Pirmos divus punktus Rīgas komandas labā guva Čavars, bet Lasmanis, realizējot viena punkta metienu un soda metienu, panāca 4:0. Pretinieku komanda samazināja starpību (4:7), taču Krūmiņš ar diviem precīziem soda metieniem panāca piecu punktu pārsvaru "Rīgai", bet Lasmanis ar tāmetienu - pat sešu punktu pārsvaru. 

"Rīga" ar neatlaidīgu spēli aizsardzībā un precīziem uzbrukumiem tika līdz pat 13:6, taču arī Krievijas komanda guva divus punktus, atkal samazinot starpību. 

Kad spēles rezultāts bija 17:11 rīdzinieku labā, pretinieki realizēja tālmetienu un Latvijas komanda pieļāva vairākas kļūdas aizsardzībā. Sekoja Lasmaņa precīzs metiens no groza apakšas un divi realizēti soda metieni (20:13), bet spēlei punktu pielika Krūmiņa tālmetiens.

Krūmiņš šajā spēlē bija rezultatīvākais, gūstot desmit punktus, savukārt Miezis guva sešus punktus. Lasmanis uzvarā pievienoja četrus punktus un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, bet Čavaram divi punkti un četras atlēkušās bumbas.

Krievijas komandā Pāvels Aļeksijevičs izcēlās ar deviņiem gūtajiem punktiem.

Nākamo spēli pret Mongolijas komanda "Ulaanbataar" Rīgas komanda aizvadīs plkst.22.40 pēc Latvijas laika.

A grupā līdz ar Latvijas komandu ir arī Krievijas "Runa" un Mongolijas komanda "Ulaanbataar", kuru rīdzinieki uzvarēja pirms nedēļas Abū Dabī "Masters" posmā.

"Rīga", kas turnīrā ir izsēta ar pirmo numuru, sacensības sāka no kvalifikācijas kārtas, jo ceļazīmi uz šo turnīru ieguva Permā "Quest" līmeņa turnīrā, kur izcīnīja trešo vietu. Abās kvalifikācijas spēlēs rīdzinieki uzvarēja, pārspējot Puertoriko komandu "Mayaguez" ar 20:15 un uzvarot Brazīlijas vienību "Rio Preto" ar 21:16.

Latvijas komanda visos piecos iepriekšējos šīs sezonas Pasaules tūres turnīros iekļuvusi labāko astoņniekā, vislabāko rezultātu sasniedzot Abū Dabī pagājušajā nedēļā, kad tika izcīnīta uzvara.

Šis ir pēdējais "Masters" turnīrs pirms finālposma Džadā.