Fitness
2021. gada 1. oktobris, 14:21

VIDEO: franču spēkavīrs pieķerts nekaunīgi krāpjamies veterānu pasaules čempionātā

Jauns.lv

Dažiem cilvēki cīņā par godalgām gatavi iet jebkādu ceļu, pat apzināti krāpjoties. Šādi veterānu pasaules čempionātā spēka trīscīņā rīkojies 41 gadu vecais franču sportists Maels Lepavēns.

Zviedrijā notikušajā Starptautiskās pauerliftinga federācijas (IPF) junioru un veterānu pasaules čempionātā klasiskajā spēkā trīscīņā (bez inventāra) francūzis bija nolēmis sev palīdzēt ar inventāru, kas bija pavilkts zem sporta tērpa. Maels Lepavēns startēja svara kategorijā līdz 83 kilogramiem, kur, protams, tik diskvalificēts. Tiesneši nemaz nepiefiksēja šādu krāpšanos, bet konkurenti pamanīja gan un nofilmēja viltnieku, kurš pēc tam metās bēgt.

foto: ekrānuzņēmums no video
Maels Lepavēns kādu laiku noteikti nebūs gaidīts spēka trīscīņas sacensībās.

Lepavēns pietupienos zem sava tērpa bija pavilcis kombinezonu, bet spiešanā guļus – zem krekla pavilka slingšotu – īpašu elastīga materiāla cilpu, kas ar inerces palīdzību palīdz pacelt krietni lielākus svarus, jo roku iztaisnošana kļūst jūtami vieglāka. Lieki piebilst, ka šādas palīgierīces divīzijā “bez ekipējuma” nebija atļautas.

Klātesošie norāda, ka jau pietupienā viņa sniegums izskaitījies ļoti savdabīgi, jo cēlis smagumus būtībā tikai ar kājām (neiesaistot muguru). Tas gan netraucēja būt sacensību vadībā.

Savukārt spiešanas sacensībās viņš uz savu piegājienu iznāca ar aizdomīgi paceltām rokām gaisā, bet uzreiz pēc sekmīgā mēģinājuma zibenīgi pazuda, raisot konkurentu aizdomas.
Kāds no sāncenšiem sāka Maelu filmēt, bet viņš metas bēgt. Vēlāk video tika ievietots sociālajos tīklos, kur Lepavēns izpelnījās asu kritiku.

Franču spēkavīrs ar spēka trīscīņu oficiāli nodarbojas jau piecus gadus un šogad Eiropas čempionātā summā sasniedza iespaidīgus 682,5 kilogramus. Viņš guļus uzspieda 152,5 kilogramus, pietupās ar 265 kilogramiem, bet vilkmē tika galā ar 270 kilogramus smagu svaru stieni. Šobrīd gan rodas jautājums, vai arī iepriekš viņš nevarētu būt krāpies sacensību laikā.