foto: Zane Bitere/LETA
Uz mūžu diskvalificētajam Šišhanovam pietuvinātais Edilsultanovs kļuvis par FK "Ventspils" līdzīpašnieku
FK "Ventspils" komanda Latvijas kausa izcīņas 2018. gada sezonas finālspēlē futbolā starp "Riga" FC un FK "Ventspils" komandām Daugavas stadionā.
Futbols
2021. gada 9. septembris, 14:40

Uz mūžu diskvalificētajam Šišhanovam pietuvinātais Edilsultanovs kļuvis par FK "Ventspils" līdzīpašnieku

Jauns.lv / LETA

Par "Futbola kluba "Ventspils"" lielāko līdzīpašnieku pastarpināti kļuvis Aslambeks Edilsultanovs, liecina "firmas.lv" informācija.

Edilsultanovs ir pietuvināts kluba iepriekšējam vadītājam Adlanam Šišhanovam, kurš par dalību spēļu rezultātu ietekmēšanā saņēmis mūža diskvalifikāciju no Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA).

Vairāk nekā puse jeb 50,09% SIA "Futbola klubs "Ventspils"" kapitāldaļu pieder uzņēmumam SIA "Ventspils futbola sabiedrība", un Krievijas pilsonis Edilsultanovs ir vienīgais šī uzņēmuma īpašnieks. Pirms tam "Ventspils futbola sabiedrība" piederēja Krievijas pilsonim Šišhanovam.

Vēl 34,31% kluba kapitāldaļu pieder SIA "VK Tranzīts", starp kuras īpašniekiem ir dažādas ar Ventspils tranzītbiznesu saistītas personas. Ventspils domei pieder 11,23% kluba daļu.

Par futbola kluba vienīgo valdes locekli šonedēļ iecelts Serbijas pilsonis Vladimirs Bogdanovičs. Valdē darbu vairs neturpina Šišhanovs un Kārlis Gubāts.

Jūnija sākumā "Ventspils" līdz 2027./2028.gada sezonai tika diskvalificēta no Eiropas klubu turnīriem. Soda mēri pieņemti pēc UEFA uzraudzītas izmeklēšanas saistībā ar indikācijām par spēļu rezultātu ietekmēšanu un saistītu darbību veikšanu vairākās starptautiskās spēlēs 2018./2019 un 2019./2020.gada Eirokausu sezonās.

Pāris nedēļas vēlāk futbola klubs "Ventspils" informēja Latvijas Futbola federāciju (LFF) par komandas atsaukšanu no turpmākas dalības virslīgas 2021.gada sezonas čempionātā. Lēmums tika pamatots ar nespēju nodrošināt komandas turpmāku finansēšanu un uzturēšanu.