"Ventspils" uz divām sezonām pagarina līgumu ar Māri Gulbi
Basketbols
2015. gada 24. jūlijs, 15:18

"Ventspils" uz divām sezonām pagarina līgumu ar Māri Gulbi

Jauns.lv

Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" vēl uz divām sezonām pagarinājusi līgumu ar latvieti Māri Gulbi, informē klubs.

"Ventspils" klubā pašlaik 29 gadus vecais Gulbis pavadījis pēdējās divas sezonas, vienreiz triumfējot valsts čempionātā, bet pirms tam viņš tajā spēlēja arī 2010./2011.gada sezonā.

"Būšu Ventspilī jau ceturto gadu, jūtos šajā pilsētā kā mājās. Esmu ļoti apmierināts ar treniņu un sadzīves apstākļiem, tāpēc priecājos, ka varēšu turpināt spēlēt "Ventspils" komandā," pauda Gulbis. "Līdz šim neesmu strādājis kopā ar treneri Kārli Muižnieku, bet viņš ir ļoti labs basketbola speciālists, tāpēc ļoti ceru, ka komandai un arī man personīgi nākamā būs ļoti veiksmīga sezona."

Gulbis savu profesionālā basketbolista karjeru sāka 2000.gadā, kad debitēja "Lainers" komandā. Pēc tam trīs sezonas viņš aizvadīja "Barons" sastāvā, bet vēlāk spēlējis arī "Valmieras", "VEF Rīga" un "Zemgales" komandās. Savukārt ārzemēs viņš pārstāvējis Lietuvas klubu "Šiauliai" un Portugāles vienību "Vitoria".

Iepriekšējā sezonā Gulbis "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) aizvadīja 24 spēles, katrā no tām caurmērā gūstot 8,0 punktus un izcīnot 2,8 atlēkušās bumbas. Savukārt Baltijas Basketbola līgā (BBL) septiņu maču laikā viņš vidēji guva 6,0 punktus un izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas, bet Eiropas kausa izcīņā desmit cīņā caurmērā 5,7 punkti un 2,9 atlēkušās bumbas.

Kā zināms, pirms divām dienām "Ventspils" paziņoja par amerikāņu saspēles vadītāja Kvameina Mičela pievienošanos.

Šobrīd "Ventspils" galvenā trenera Muižnieka rīcībā ir 12 spēlētāji: Dāvis Lejasmeiers, Kristaps Kanbergs, Kristaps Janičenoks, Artis Ate, Artjoms Butjankovs, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Māris Gulbis, Edgars Štelmahers, Iļja Gromovs, Toms Leimanis, Rihards Lomažs un Kvameins Mičels.

Pagājušās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" ar 2-4 piekāpās "VEF Rīga", kamēr BBL turnīrā arī cieta neveiksmi finālā, divu spēļu summā piekāpjoties Lietuvas klubam "Šiauliai".

Tikmēr cits LBL klubs "Jūrmala"/"Fēnikss" paziņojis, ka pagarina sadarbību ar Kristapu Medisu, kurš vietējā čempionātā caurmērā iemeta 5,0 punktus, bet BBL - 4,9.

Mediss Jūrmalas komandas rindās aizvadīs jau savu trešo sezonu.

LETA / Foto: Ieva Čīka/LETA