Citi sporta veidi
2021. gada 7. augusts, 17:58

Vācijas trenere par zirga sišanu diskvalificēta no Tokijas olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv

Titulētās Vācijas pieccīņnieces Annikas Šleijas trenere Kima Raiznere piektdien modernās pieccīņas sacensībās pārkāpusi visas robežas. Viņa nepaklausīgajam zirgam "Saint Boy" iesita ar dūri, par ko tika izslēgta no Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Annika Šleija pirms jāšanas sacensībām bija sieviešu modernās pieccīņas līdere un neapšaubāmi pretendēja uz olimpisko zeltu, taču visas sportistes cerības izplēnēja, kad viņa sēdās uz zirga "Saint Boy". Zirgs neklausīja vācietes komandām un gluži vienkārši atteicās pārlēkt pēdējo šķērsli. Dzīvnieks bija nobijies, un pieccīņnieces trenere Kima Raiznere mudināja Anniku iesist zirgam ar pātagu, tādējādi cerot viņu iedrošināt. Šleija tā arī darīja. Internetu pārpludināja skatītāju kritikas lavīna par to, ka sportiste situsi dzīvnieku ar pātagu. Taču tas pat nebija lielākais grēks - televīzijas kameras fiksējušas, kā vācu trenere zirgam iesit ar dūri.

Starptautiskā Modernās pieccīņas savienība ir izmeklējusi notikušo un apstiprinājusi, ka speciāliste ar savām darbībām, sitot dzīvnieku ar dūri, ir pārkāpusi visas pieļaujamās robežas. Drīz vāciete saņēma arī nesaudzīgu spriedumu - viņa tiek izslēgta no Tokijas olimpiskajām spēlēm. Tiesa, šķiet, ka viņa spēs izvairīties no diskvalifikācijas citās sacensībās. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka nesaskaņas ar zirgu "Saint Boy" iznīcināja medaļu pretendentes un reālas olimpiskās čempiones Annikas Šleijas olimpisko sapni. Viņa punktu skaitā palika ar apaļu nulli un no pirmās vietas kopvērtējumā atkrita uz pašām beigām un kopumā olimpiskās spēles noslēdza 31. pozīcijā.

Vācu sportiste Annika Šleija zirga mugurā izplūst asarās

Vācu modernās pieccīņas sportistei Annikai Šleijai piektdienas olimpisko spēļu sacensības iesākās kā sapnis, bet turpinājums izvērtās kā “pilnīgs murgs īstajā ...

gallery icon
16

Savukārt mūsu kaimiņiem Lietuvai šīs sacensības atnesa ilgi gaidīto veiksmi - pieccīņniece Laura Asadauskaite modernās pieccīņas sacensībās Lietuvai izcīnīja pirmo medaļu Tokijas olimpiskajās spēlēs, atpaliekot tikai no britu sportistes Keitas Frenčas.