foto: REUTERS/SCANPIX
Lasickene Tokijā uzvar augstlēkšanas sacensībās
Krievijas Olimpiskās komitejas komandas pārstāve Marija Lasickene.
Citi sporta veidi
2021. gada 7. augusts, 17:27

Lasickene Tokijā uzvar augstlēkšanas sacensībās

Jauns.lv / LETA

Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komandas pārstāve Marija Lasickene sestdien Tokijas olimpiskajās spēlēs vieglatlētikā uzvarēja augstlēkšanas sacensībās.

Viņa kļuva par čempioni ar savu sezonas rekordu - divi metri un četri centimetri.

Pirmo augstumu 1,89 metru augstumā pārlēca 12 no 13 dalībniecēm. 14.dalībniece - britu sportiste Morgana Leika sektorā neizgāja.

Arī 1,93 metrus pārvarēja 12 augstlēcējas, taču ne visas ar pirmo lēcienu. 1,96 metri pakļāvās deviņām lēcējām, bet 1,98 metrus pārlēca vairs tikai četras sportistes - ar pirmo mēģinājumu - austrāliete Nikola Makdermota, ar otro - ukrainiete Irina Geraščenko un Lasickene, bet ar trešo - vēl viena Ukrainas sportiste Jaroslava Mahučiha, kura ar pārvarētiem 2,06 metriem uz Tokiju devās sezonas līderes godā.

Savukārt ASV sportiste Vašti Keningema un trešā Ukrainas pārstāve finālā Jūlija Ļevčenko pēc divām neveiksmēm trešo mēģinājumu pārcēla uz nākamo augstumu, kas bija divi metri. Ar šo augstumu galā tikt viņām neizdevās.

Tikmēr divus metrus pirmajā lēcienā pārvarēja Makdermota, kura sacensības cītīgi atspoguļoja dienasgrāmatā, bet otrajā - Mahučiha un Lasickene. Sacensības šajā augstumā beidzās arī Geraščenko.

2,02 metrus pēc trim augstumiem, kuros latiņu neizdevās pārvarēt ar pirmo reizi, ar pirmo mēģinājumu pārvarēja Lasickene, ar otro - Makdermota, sasniegdama jaunu Okeānijas rekordu, bet Mahučika pēc neveiksmīga pirmā lēciena nākamos divus pārcēla uz 2,04 metriem. Tomēr arī tajos viņa nespēja pārvarēt latiņu, ieņemot trešo vietu.

Lasickene kā vienīgā sportiste ar otro mēģinājumu pārvarēja 2,04 metru augstumā novietoto latiņu un kļuva par olimpisko čempioni.

OKR sportiste bija ārpus konkurences pirms pieciem gadiem, kad spēles notika Riodežaneiro, taču nedrīkstēja startēt spēlēs Krievijai piemēroto sankciju dēļ par valsts mēroga dopinga programmas īstenošanu.

Šosezon viņu mocīja savainojumi, un arī kvalifikācijas sacensībās viņa tikai ar trešo mēģinājumu pārvarēja 1,95 metrus, iekļūdama finālā, kur sasniedza savu sezonas labāko rezultātu.

Makdermota ļoti tuvu vēl vienam personiskajam rekordam bija pēdējā mēģinājumā, nositot latiņu no statīviem ar kājām. Viņai negaidīti tika sudraba medaļa.