foto: Morgan Treacy/INPHO/Shutterstock/ Vida Press
Krievijas Olimpiskā komiteja aizstāv peldētāju Rilovu pret aizdomām par dopinga lietošanu
Krievijas Olimpiskās komitejas komandas peldētājs Jevgeņijs Rilovs.
Citi sporta veidi
2021. gada 30. jūlijs, 16:26

Krievijas Olimpiskā komiteja aizstāv peldētāju Rilovu pret aizdomām par dopinga lietošanu

Jauns.lv / LETA

Krievijas Olimpiskā komiteja piektdien atbalstīja savu peldētāju Jevgeņiju Rilovu, kura uzvaru Tokijas olimpisko spēļu 200 metru peldējumā uz muguras apšaubījis sudraba medaļas ieguvējs Raiens Mērfijs no ASV.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions Mērfijs pēc sacensībām pieļāva, ka Rilova uzvarā "iespējams, kaut kas nebija tīrs".

24 gadus vecais krievu peldētājs pauda pārsteigumu par amerikāņa izteikumiem.

Krievijas sportistiem Tokijas olimpiskajās spēlēs saistībā ar apsūdzībām par valsts atbalstītu dopinga programmu sportā aizliegts izmantot savas valsts himnu un karogu. Tokijā ar Krievijas Olimpiskās komitejas karogu atļauts startēt vairāk nekā 330 krievu sportistiem, par kuru godīgumu šaubu nav.

"Cik gan ļoti mūsu uzvaras kaitina dažus kolēģus," piektdien lasāms olimpiskās komitejas "Twitter" kontā.

"Jā, esam olimpiskajās spēlēs, mums ir visas tiesības šeit būt. Neatkarīgi no tā, vai dažiem tas patīk vai nē," piebilsts ierakstā.

"Vecā plate atkal spēlē dziesmu par dopingu Krievijā," norādīja OKR, apsūdzot "propagandu angļu valodā, kas Tokijas karstumā svīst laukā pa zaudējumu aizskartu sportistu mutēm".

"Mēs jūs nemierināsim. Mēs piedosim vājākajiem. Dievs ir viņu soģis un mūsu palīgs," pauda OKR.

Vēlāk OKR "Twitter" kontā publicēts video, kurā Rilovs paskaidro, ka privātā sarakstē ar Mērfiju vietnē "Instagram" secinājuši, ka noticis pārpratums. Rilovs apgalvoja, ka Mērfijam intervijā jautāts par dopingu peldēšanā kopumā, uz ko ASV sportists pieļāvis, ka ne visi sportisti "ir tīri", tomēr medijos tas interpretēts kā pieļāvums par iespējamo dopinga klātbūtni Rilova organismā.

Krievijas Antidopinga aģentūras direktora pienākumu izpildītājs Mihails Buhanovs ziņu aģentūrai "RIA Novosti" apliecinājis, ka pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm Rilovs pārbaudīts trīs reizes, tāpat viņam veiktas arī starptautiskas dopinga analīzes.

Krieva uzvara pielika punktu amerikāņu dominancei 200 metru peldējumā uz muguras. ASV sportisti šajā disciplīnā zeltu bija izcīnījuši pēdējās sešās olimpiskajās spēlēs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās