Citi sporta veidi
2021. gada 27. jūlijs, 19:03

Vācu sportiste Verta kļūst par pirmo jāšanas sportā, kura izcīnījusi septiņas olimpiskās zelta medaļas

Jauns.lv / LETA

Vācijas komandas pārstāve Izabella Verta otrdien Tokijas olimpiskajās spēlēs jāšanas sportā kļuva par pirmo, kam izdevies izcīnīt septiņas olimpiskās zelta medaļas, Vācijai svinot uzvaru komandu sacensībās iejādē.

52 gadus vecā sportiste sešas olimpiskās uzvaras svinējusi komandu sacensībās, individuāli uzvarot 1996. gadā Atlantā.

Viņas kontā kopā ar četrām sudraba medaļām individuālajās sacensībās tagad ir 11 olimpiskās medaļas, kas ir visu laiku labākais sasniegums jāšanas sportā.

Sešas zelta medaļas savulaik izcīnīja arī Vertas tautietis Reiners Klimke, kura kontā arī divas bronzas godalgas.

Verta un viņas zirgs "Bella Rose 2", kas uzstājās "Odas priekam" un "Madama Butterfly" mūzikas pavadījumā, ieguva 2740,5 punktus.

Vācijas izlase, kurā bija tikai sievietes, ar 8178 punktiem izcīnīja jau 14. olimpisko titulu šajā disciplīnā kopš 1928. gada.

Trešdien Verta, Doroteja Šneidere un Jesika fon Bredova-Verndla būs arī nopietnas pretendentes uz individuālo sacensību titulu.

Neskatoties uz uzvaru, Vertu nesajūsmināja septiņu tiesnešu atzīme.

"Es esmu tik priecīga par viņu ("Bella Rose 2") un esmu pietiekami ilgi šajā sporta veidā, lai to ņemtu vērā un tiktu ar to galā," Verta teica. "Domāju, ka viņa ir pelnījusi vairāk, bet, kā ir, tā ir."

ASV izcīnīja sudrabu ar 7747 punktiem. Tās trīs sportisti, ieskaitot Stefenu Petersu, kurš 2016. gadā bija komandā, kas ieguva bronzas medaļas, - izplūda asarās.

Lielbritānija savam medaļu pūram šajā disciplīnā, tai skaitā 2012. gada zeltam un 2016. gadā izcīnītajam sudrabam, pievienoja bronzu, sakrājot 7723 punktus.

Britu jātniece Šarlote Dižardēna cer, ka trešdien kopā ar savu zirgu "Gio" spēs atspēlēties individuālajās sacensībās un un kļūt tikai par otro sportisti, kas olimpiskajās spēlēs izcīnījusi trīs pēc kārtas uzvaras individuālajās sacensībās.