foto: LETA
Kravčenoka/Graudiņa Tokijas laukumos vēlas paveikt to, kas iepriekš izdevies treniņos
Citi sporta veidi
2021. gada 22. jūlijs, 18:38

Kravčenoka/Graudiņa Tokijas laukumos vēlas paveikt to, kas iepriekš izdevies treniņos

Jauns.lv / LETA

Tokijas olimpisko spēļu pludmales volejbola laukumos galvenais ir realizēt visu, ko iepriekš izdevies paveikt treniņos, tad arī neizpaliks atzīstami rezultāti, sarunā ar medijiem ceturtdien atklāja debitantes Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pludmales volejbola sacensības Tokijā notiks no 24.jūlija līdz 7.augustam.

Sportistes norādīja, ka apstākļi olimpiskajā ciematā un arī ārpus tā ir labi. Spēles viena no galvenajām sastāvdaļām - smiltis - ir baltas, kas pludmales volejbolistu skatījumā vērtējams pozitīvi. Tādējādi smiltis saulē tik ātri neuzkarst, tomēr no "degošām pēdām" tāpat ir grūti izvairīties.

"Cerams, ka spēļu laikā organizatori laistīs laukumus. Redzēju, ka viens spēlētājs sociālajos tīklos bija ievietojis attēlu, kurā atklāja, ka smiltis sakarsušas līdz pat +50 grādiem," teica Graudiņa. "Kopumā varu teikt, ka smiltis nav nedz dziļas, nedz cietas. Pieļauju, ka tās gan nav dabīgās, bet ķīmiskā maisījuma nosaukumu es gan nemācēšu nosaukt."

Lai tiktu līdz olimpisko spēļu norises vietai, ne tikai sportistiem, bet arī citām akreditētajām personām lidostā jāaizpilda lērums dokumentu. Dažs šīs procedūras veicis vairāk nekā desmit stundu garumā, bet Kravčenokai un Graudiņai tas prasīja krietni mazāk laika.

"No lidostas ārā tikām trīs stundu laikā. Te gan jāsaka liels paldies delegācijas vadītājam, jo viņš iepriekš bija labi visu sagatavojis. Mums atlika vien noskaidrot, ko viņi [organizatori] no mums vēlas. Viss bija kārtībā," skaidroja ASV studentu čempionāta šīs sezonas uzvarētāja Graudiņa.

Ceturtdienas pēcpusdienā pēc Japānas laika Čehijas delegācijā Covid-19 konstatēts arī pludmales volejbolistei Markētai Slukovai-Naušai, tādējādi viņa kopā ar Barboru Hermannovu nevarēs uzsākt Tokijas olimpisko spēļu turnīru. Čehijas delegācija olimpiskajā ciematā dzīvo vienu stāvu augstāk virs Latvijas sportistiem.

"Žēl, ka tas noticis ne tikai mūsu mājā, bet mūsu sporta veidā. Pašas tagad ļoti uzmanāmies, jo šis ir sliktākais brīdis, kad kaut ko "saķert"," uzsvēra Graudiņa. "Covid-19 jau labu laiku ir starp mums. Tur mēs neko nevaram darīt. Pašas bieži mazgājam rokas, izmantojam dezinfekcijas līdzekļus, velkam maskas, ēdnīcās lietojam cimdus un darām visu iespējamo [lai pasargātu sevi]."

Sportisti pirms atbildīgām sacensībām nereti nevēlas prognozēt savus rezultātus. Arī abas dāmas šajā sakarā ir piesardzīgas. Graudiņa gan nevairījās norādīt, ka noteikti ir jātiek tālāk par apakšgrupas spēlēm. Arī šāds sniegums debijas reizē nebūtu peļams.

"Laukumā vēlamies realizēt to, ko esam paveikušas treniņos. Pēdējā laikā esam rādījušas labu sniegumu, tāpēc arī šeit vēlamies labi nospēlēt," piebilda Graudiņa. "Pirmais mērķis, ko varam sasniegt, tikt ārā no grupas."

Jūlija sākumā Kravčenoka/Graudiņa Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā Gštādē atkārtoja savu labāko rezultātu - izcīnīta ceturtā vieta. Sportistes norādīja, ka patiesi ir labā formā, bet pašām un arī trenerim Gustavu Rošam ir pārliecība, ka var vēl labāk.

Latvijas sieviešu duets Graudiņa/Kravčenoka spēlēs D grupā, kur viņu pretinieces būs brazīlietes Ana Ramosa un Rebeka Silva, amerikānietes Kellija Kleisa un Sāra Sponsila, kā arī Kenijas duets Gaudensija Makoha/Breksaidsa Hadambi. Pēdējais no trim pāriem pasaules rangā ieņem vien 99.vietu, kas ļauj cerēt uz vismaz vienu "vieglu" spēli.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Divas no komandām pazīstam - amerikānietes un brazīlietes. Ar Kenijas duetu mums paredzēta trešā spēle, tāpēc redzēsim, kā pārējām grupas komandām veiksies cīņā ar viņām," par Tokijas olimpisko spēļu grupu izlozi teica Graudiņa. "Brazīlija ir šī sporta veida lielvalsts, tāpēc spēle noteikti nebūs viegla."

Abas sportistes uzsvēra, ka pagaidām nevelta daudz laika domām par to, kāds varētu izvērsties turnīrs. Tas atņem pārlieku daudz enerģijas.

"Mēs vienkārši nedomājam par to. Dzīvojam šeit un tagad," uzsvēra Kravčenoka. "Šodien mums ir treniņš, tāpēc domājam par treniņu. Kad pienāks spēle, domāsim par spēli. Nav jēgas tērēt enerģiju, lai domātu kā būs vai nebūs. Vienkārši ir jāiet un jāspēlē."

Runājot par ikdienu ārpus treniņu laukuma, abas sportistes atzina, ka viss ir nodrošināts labā līmenī.

"Sajūtas ir labas, arī ēdināšanai un kartonam gultām nav nekādas vainas," teica Kravečenoka.

"Domāju, ka visas tās runas par gultām ir joki. Mēs guļam labi," piebalsoja Graudiņa.

Pludmales volejbolā Latviju vīriešu konkurencē pārstāvēs pieredzējušais Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuriem piektdienas agrā rītā (pēc Japānas laika) paredzēts kopīgs treniņš ar Itālijas duetu.

Tokijas olimpisko spēļu norise paredzēta no 23.jūlija līdz 8.augustam. Latviju 14 sporta veidos pārstāvēs 33 sportisti.