foto: Ieva Čīka/LETA
Ilggadējais BK "Ventspils" līderis Māris Gulbis atgriežas "VEF Rīga"
Māris Gulbis pēdējās sezonā tradicionāli bija viens no BK "Ventspils" uzbrukuma līderiem.
Basketbols
2021. gada 21. jūlijs, 13:20

Ilggadējais BK "Ventspils" līderis Māris Gulbis atgriežas "VEF Rīga"

Jauns.lv / LETA

Basketbolists Māris Gulbis no "Ventspils" atgriežas "VEF Rīga" komandā, trešdien ziņo Rīgas klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ilggadējais "Ventspils" komandas līderis Gulbis Rīgas komandā atgriezīsies pēc 12 gadu pārtraukuma. Viņš Rīgas komandu pārstāvēja no 2007. līdz 2009. gadam.

Aizvadītajā sezonā Latvijas-Igaunijas basketbola līgā (LIBL) "Ventspils" sastāvā Gulbis vidēji spēlē guva 16 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas, kā arī 1,6 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Gulbis divās sezonās piedalījies arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas turnīrā, kurā 2018./2019.gada sezonā 12 spēlēs caurmērā guva 11,7 punktus, sakrāja 4,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,6 rezultatīvas piespēles. Šī basketbolistam būs atgriešanās arī Čempionu līgas turnīrā.

Lielāko karjeras daļu Gulbis ir rezultatīvi spēlējis "Ventspils" sastāvā, bet atsevišķas sezonas aizvadījis arī ārpus Latvijas - "Šiauliai" komandā Lietuvā, Gimaraišas "Vitoria Alves" Portugālē, kā arī citās komandās Latvijas Basketbola līgā Rīgā, Valmierā un Jelgavā.

Savukārt "Ventspils" papildinājusi sastāvu ar 20 gadus veco aizsargu Rodrigo Būmeisteru, kurš pēdējo pusotru sezonu pavadījis "Ogres" vienībā.

Iepriekšējā sezonā Būmeisters 28 mačos laukumā pavadīja vidēji nepilnas 14 minūtes, kuru laikā guva 2,5 punktus, atdeva 1,3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,7 atlēkušās bumbas.

Pirms tam ventspilnieks Būmeisters spēlēja Valgas/Valkas, Jūrmalas un Jēkabpils komandās.