foto: Edijs Pālens/LETA
LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Olmens karjeru turpinās Francijas līgas debitantē
Nu jau bijušais "VEF Rīga" spēlētājs Kails Almens juniors.
Basketbols
2021. gada 20. jūlijs, 16:26

LBL finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Olmens karjeru turpinās Francijas līgas debitantē

Jauns.lv / LETA

Aizvadītajā sezonā "VEF Rīga" komandā spēlējušais amerikāņu basketbolists Kails Olmens karjeru turpinās Francijas augstākās līgas debitantē "Paris", vēsta klubs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

23 gadus vecais aizsargs Olmens profesionāļa gaitas uzsāka 2019./2020.gada sezonā, pārstāvot Grieķijas komandu "Lavrio".

Iepriekšējā sezonā viņš bija "VEF Rīga" sastāvā. FIBA Čempionu līgā viņam vidēji mačā bija 13,8 punkti, 3,2 atlēkušās bumbas un 5,0 rezultatīvas piespēles, bet Latvijas-Igaunijas līgā bija caurmēra 15,7 punkti, 3,7 bumbas zem groziem un 4,6 rezultatīvas piespēles.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) "play-off" Olmens septiņās cīņās guva vidēji 15,3 punktus, atdeva 4,3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,0 bumbas zem groziem. Amerikāņu aizsargs tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

"Paris" klubs tika dibināts 2018.gadā ar mērķi spēlēt ULEB Eirolīgā un tā prezidents ir kādreizējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Minesotas "Timberwolves" ģenerālmenedžeris Deivids Kāns. Aizvadītajā sezonā komanda izcīnīja otro vietu "Pro B" čempionātā un nākamsezon debitēs Francijas augstākajā līgā jeb "Pro A".