foto: AFP/Scanpix
"Iemeslu ir daudz" - četrkārtējā olimpiskā čempione Serēna Viljamsa uz Tokiju nedosies
Serēna Viljamsa
Citi sporta veidi
2021. gada 27. jūnijs, 17:00

"Iemeslu ir daudz" - četrkārtējā olimpiskā čempione Serēna Viljamsa uz Tokiju nedosies

Jauns.lv

Amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa (39) apstiprinājusi, ka šovasar gaidāmajās Tokijas olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies, raksta BBC.

Viljamsa, kura pirmo reizi olimpiskajās spēlēs piedalījās 2000. gadā un kopš tā laika ieguvusi četras olimpiskās zelta medaļas, par savu lēmumu pavēstīja preses konferencē pirms gaidāmā Vimbldonas čempionāta.

Tenisa zvaigzne Serēna Viljamsa tenisa kortos un ārpus tiem

gallery icon
68

"Patiesībā es neesmu olimpisko spēļu sarakstā. Vismaz es par to nezinu. Ja esmu, tad man tajā nevajadzētu būt," sacīja tenisiste.

Taujāta par šāda lēmuma iemesliem, Viljamsa detaļās neizplūda, bet zināms, ka sportiste jau iepriekš ir apšaubījusi iespēju piedalīties Tokijas olimpiskajās spēlēs tāpēc, ka organizatori nav ļāvuši tenisistei līdzi ņemt trīs gadus veco meitu Olimpiju.

"Ir daudz iemeslu, kādēļ es pieņēmu šādu olimpisko spēļu lēmumu. Man nav vēlmes šodien tajos iedziļināties. Varbūt kādu citu dienu. Atvainojiet," sacīja Viljamsa.

Serēna Viljamsa karjeras laikā izcīnījusi četras olimpiskās zelta medaļas - divas 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, vienu 2000. gadā Sidnejā un vienu 2008. gadā Pekinā.

2017. gada aprīlī Viljamsa sakarā ar grūtniecību uz laiku pārtrauca karjeru. Jau decembra beigās viņa atgriezās kortā, pirmo spēli aizvadot pret Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko. Ostapenko toreiz mačā uzvarēja. 

Ostapenko un Serēnas Viljamsas cīņa Abū Dabī pirmssezonas sagatavošanās turnīrā

Planētas septītā rakete dāmu tenisā Aļona Ostapenko no Latvijas sestdien Abū Dabī pārbaudes mačā ar rezultātu 6-2, 3-6, 10:5 pārspēja ...

gallery icon
18

Šobrīd viņa gatavojas cīņai par astoto vienspēļu čempiones titulu Vimbldonas čempionātā, kā arī 24. "Grand Slam" čempiones titulu vienspēlēs.