foto: REUTERS/SCANPIX
Neilands netiek izraudzīts dalībai "Tour de France"
Krists Neilands
Citi sporta veidi
2021. gada 18. jūnijs, 14:47

Neilands netiek izraudzīts dalībai "Tour de France"

Jauns.lv / LETA

Pasaules tūres komanda "Israel Start-Up Nation" nav izraudzījusies Latvijas riteņbraucēju Kristu Neilandu dalībai prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

"Israel Start-Up Nation" piektdien paziņoja tos astoņus riteņbraucējus, kuri šogad piedalīsies Francijas tūrē, un starp viņiem nav Neilanda.

Vienību šogad "Tour de France" pārstāvēs Maikls Vudss, Dens Mārtins, Kriss Frūms, Omērs Goldšteins, Andrē Graipels, Reto Hollenšteins, Gijoms Buevā un Riks Cābels.

Neilands sacensībās nav piedalījies kopš maija sākuma, kad pēc "Giro d'Italia" pirmā posma ceļā uz viesnīcu piedzīvoja kritienu un lauza atslēgas kaulu. Svētdien viņš piedalīsies Latvijas čempionātā grupas braucienā.

26 gadus vecais kuldīdznieks ir viens no pretendentiem uz dalību Tokijas olimpiskajās spēlēs.

Neilands pērn debitēja "Tour de France", kopvērtējumā izcīnot 85.vietu.

Šosezon riteņbraucējs augstvērtīgāko rezultātu sasniedza aprīlī, kad Migela Induraina vārdā nosauktajās sacensībās finišēja sestajā vietā. Tāpat viņam bijuši gana veiksmīgi starti Parīzes-Nicas velobraucienā, pavasara klasikās Nīderlandē un Beļģijā, kā arī daudzdienu sacensībās Francijā, kur tika izcīnīta astotā vieta kalnu karaļa vērtējumā.