foto: AP/Scanpix
"Golden Knights" izlīdzina rezultātu sērijā pret "Avalanche"; "Canadiens" panāk 3-0
Komandas biedri sveic Maksu Pačioreti (otrais no kreisās) ar gūtajiem vārtiem.
Hokejs
2021. gada 7. jūnijs, 11:01

"Golden Knights" izlīdzina rezultātu sērijā pret "Avalanche"; "Canadiens" panāk 3-0

Jauns.lv / LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Monreālas "Canadiens" svētdien Stenlija kausa izcīņas Ziemeļu divīzijas finālā ar 5:1 pārspēja Vinipegas "Jets", palielinot pārsvaru sērijā, bet Vegasas "Golden Knights" ar tāda paša lieluma uzvaru panāca neizšķirtu Rietumu divīzijas finālsērijā pret Kolorādo "Avalanche".

"Canadiens" mājās ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) uzvarēja Vinipegas "Jets" un sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3-0.

Divus vārtus uzvarētāju labā guva Joels Armia, abas reizes to paveicot mazākumā. Viņa kontā komandas trešie un pēdējie vārti, mačam punktu nedaudz vairāk nekā trīs minūtes pirms spēles beigām pieliekot ar metienu tukšos vārtos. Viņa kontā arī rezultatīva piespēle Korija Perija pirmo vārtu guvumā.

Vēl mājiniekiem vārtus guva Arturi Lehkonens un Niks Suzuki, bet visiem vienīgos vārtus, panākdams 1:3 otrā perioda beigās, iemeta Edams Laurijs.

Mājinieku vārtos Kerijs Praiss tvēra 26 no 27 metieniem.

"Canadiens" pēdējās sešās "play-off" spēlēs pirmā guvusi vārtus, visās uzvarot. Arī 1993.gadā Monreālas klubs vārtus guva sešās "play-off" spēlēs pēc kārtas, togad izcīnot arī Stenlija kausu.

Otrā mačā Vegasas "Golden Knights" uzvarēja Kolorādo "Avalanche" jau otrajā mačā pēc kārtas savā laukumā - 5:1 (1:1, 2:0, 2:0) - un sērijā panāca izlīdzinājumu 2-2.

Brendons Sāds gan pēc spēlētām 110 sekundēm uzvirzīja viesus vadībā ar 1:0, šogad gūstot savus sestos vārtus Stenlija kausa izcīņā, taču tie izrādījās vienīgie "lavīnu" izpildījumā šajā spēlē.

Džonatans Maršeso atbildēja ar "hat-trick", astotajā minūtē izlīdzinot rezultātu, kā arī gūstot komandas trešos un ceturtos vārtus. Uzvaras vārti tika Maksam Pačioreti otrās trešdaļas sākumā, bet pēdējo "golu" spēlē trešās trešdaļas vidū iemeta Patriks Brauns.

Trīs rezultatīvas piespēles Viljama Kārlsona kontā, bet vārtos Markam Andrē Flerī bija jāatvaira vien 18 metieni, no kuriem viņš tika galā ar 17.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.