foto: LETA
Šveices hokeja izlase pasaules čempionātā sagrauj Slovākiju un palielina intrigu turnīra tabulā
Hokejs
2021. gada 27. maijs, 18:59

Šveices hokeja izlase pasaules čempionātā sagrauj Slovākiju un palielina intrigu turnīra tabulā

Jauns.lv / LETA

Šveices hokeja izlase ceturtdien 2021.gada pasaules čempionātā hokejā sagrāva Slovākiju un tagad ir viena no trim komandām, kas A apakšgrupā iekrājusi deviņus punktus.

Šveice A grupas spēlē Olimpiskajā sporta centrā ar 8:1 (1:0, 3:0, 4:1) sagrāva Slovākiju.

Kristiāns Pospišils par grūdienu apmalē pirmā perioda septītajā minūtē saņēma spēles sodu un pameta laukumu, kas šveiciešiem turpmākās piecas minūtes ļāva spēlēt skaitliskajā vairākumā. Rafaels Diazs viena vīra pārsvaru izmantoja perioda desmitajā minūtē, panākdams 1:0.

Otrā perioda pirmajā minūtē Svens Andrigeto Šveices izlases pārsvaru dubultoja, realizējot vairākumu, bet sestajā minūtē 3:0 nokārtoja Romēns Lēfels. Trīs minūtes līdz otrās trešdaļas beigām Gregorijs Hofmans iemeta Šveices komandas ceturtos vārtus. 

Trešās trešdaļas pirmajā minūtē skaitlisko vairākumu realizēja Tīmo Meiers, Filips Kuraševs aptuveni četras minūtes vēlāk panāca 6:1, bet Mihals Kristofs zaudētāju goda vārtus guva nepilnas 40 sekundes pēc sesto vārtu zaudējuma. Hofmans un Lēfels līdz pamatlaika beigām guva vēl pa vieniem vārtiem.

Hofmans izcēlās ar 2+2, Lēfelam divi vārti un viena piespēle, diametrāli pretēja statistika Andrigeto, savukārt Diazam 1+1.

Šveice čempionātu iesāka ar 5:2 uzvaru pār Čehiju, pēc tam sekoja 1:0 panākums pret Dāniju, bet trešajā čempionāta mačā ar 0:7 piedzīvota graujoša neveiksme pret Zviedriju. Slovāki turnīru sāka ar 5:2 uzvaru pār Baltkrieviju, Lielbritānija pieveikta ar 2:1, savukārt Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) komanda pārsteigta ar 3:1.

Otrā A grupas spēlē plkst.20.15 nūjas krustos Zviedrijas un Čehijas izlases.

A apakšgrupā pa deviņiem punktiem četrās spēlēs iekrājušas OKR, Slovākija un Šveice, pieci punkti ir Dānijai, par vienu mazāk nopelnījusi Baltkrievija un Lielbritānija, Zviedrija seko ar trim punktiem trīs spēlēs, bet Čehijai ir divi.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiek no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.