foto: Zane Bitere/LETA
Staķis nomierina Baltkrievijas hokeja izlasi
Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.
Hokejs
2021. gada 27. maijs, 09:29

Staķis nomierina Baltkrievijas hokeja izlasi

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas hokejistiem Rīgā nav par ko satraukties, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" uzsvēra galvaspilsētas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Vērtējot situāciju ar karogu nomaiņu pasaules hokeja čempionāta dalībvalstu simbolu stendā, mērs akcentēja, ka par pilsētvides greznojumiem atbildīga ir tikai Rīga. Savukārt Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) šajā jautājumā iesaistījusies tikai ar vienu vēstuli par federācijas karogu noņemšanu vietās, kur uzlikts vēsturiskais Baltkrievijas karogs.

Līdzās citiem hokeja čempionāta dalībvalstu karogiem Baltkrievijas oficiālo karogu aizstāj ar vēsturisko sarkanbalto

Pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts ...

gallery icon
20

Galvaspilsētas vadītājs arī uzsvēra, ka Baltkrievijas izlases spēlētājiem nebūtu jābūt ne mazākajām bažām par savu komandu. "Baltkrievijas komandai nav ne mazākā pamata uztraukties," sacīja mērs.

Staķis uzskata, ka patlaban hokeja meistarsacīkstes no organizatoriskā viedokļa norit bez problēmām.

Jau vēstīts, ka Eiropadome šīs nedēļas sākumā vienojās par ekonomisku un personālu sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, tostarp aizliedzot Baltkrievijas aviosabiedrībām lidojumus ES gaisa telpā un liedzot tām piekļuvi ES lidostām. Eiropadome šādi atbildēja uz pasažieru lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā, kas tika veikta ar mērķi aizturēt Baltkrievijas opozīcijas žurnālistu.

Reaģējot uz minēto notikumu, pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko sarkanbalto karogu.

Saistībā ar to Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Einārs Semanis 24.maijā izsaukts uz Baltkrievijas Ārlietu ministriju, kur iepazīstināts ar lēmumu likt Latvijas vēstniecības Minskā diplomātiem atstāt valsti. Savukārt reaģējot uz Baltkrievijas rīcību, Latvijas Ārlietu ministrija informēja Baltkrievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi par identisku rīcību un baltkrievu diplomātu izraidīšanu līdz attiecību normalizēšanas brīdim.