foto: LETA
Kazahstānas izlases treneris: "Par simts procentiem attaisnojās spēles plāns"
Pasaules čempionāta spēle hokejā starp Latvijas un Kazahstānas valstsvienībām "Arēnā Rīga".
Hokejs
2021. gada 23. maijs, 00:20

Kazahstānas izlases treneris: "Par simts procentiem attaisnojās spēles plāns"

Jauns.lv / LETA

Pēc Latvijas vakardienas grūtā mača ar Kanādu, kurā mājinieki zaudēja daudz spēka un emociju, šodien centāmies spēlēt aktīvi, pēc Kazahstānas izlases uzvaras pēcspēles metienos pār Latvijas vīriešu hokeja izlasi pasaules čempionāta spēlē sestdien Rīgā pēcspēles preses konferencē teica Kazahstānas izlases galvenais treneris Jurijs Mihaiļiss.

Jau ziņots, ka Latvija zaudēja Kazahstānai ar 2:3 (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, 0:1).

Vārtus Latvijai guva Lauris Dārziņš un Rihards Bukarts.

"Sanāca laba un emocionāla spēle. Puiši parādīja raksturu un varonību, spēlēja par dzimteni. No pirmās minūtes spēlējām aktīvi, centāmies apgrūtināt pretiniekus, jo zinājām, ka viņiem vakar ir bijis grūts mačs pret Kanādu," pēcspēles preses konferencē teica Kazahstānas vienības galvenais treneris Jurijs Mihaiļiss.

Latvijas hokeja izlasei papildlaikā un pēcspēles metienos neizdodas uzvarēt Kazahstānu

gallery icon

"Par simts procentiem attaisnojās spēles plāns spēlēt aktīvi jau no pirmajām minūtēm, jo Latvija daudz spēka un it sevišķi emociju atdeva uzvarā pret Kanādu," par spēles plānu teica Mihaiļiss, uzsverot, ka Latvijas spēle ir pētīta,

taču trenerim liekas, ka kazahstānieši sestdien vienkārši bija labāki, ka komanda laukumā bija kā viens vesels un ka nevienu īpaši viņš izcelt nevēlas.

Viņš izteica cerību, ka ar katru spēli izdosies darboties labāk.

Vairākuma brigāde, kas ir Kazahstānas vienības spēcīgā puse, šodien guva tikai vienus vārtus. "Viņi visu zina, kā jāspēlē. Varbūt pietrūka spēļu prakses, jo aizvadījām tikai vienu pārbaudes maču ar Baltkrieviju, bet otra spēle nenotika," vairākuma brigādi komentēja treneris.

foto: Juris Rozenbergs

Kazahstānas izlasē ir vairāki naturalizētie spēlētāji gan no Atlantijas okeāna otras puses, gan no Zviedrijas. Ar viņiem Mihaiļiss, tāpat kā viss treneru štābs, palika ļoti apmierināti, jo "viņi nospēlēja lieliski un sitās par savu valsti".

Savukārt vārtsargam Ņikitam Bojarkinam, kuram tā bija debija izlasē pasaules čempionātos, visvairāk palika atmiņā "bullīši", jo spēlē daudz bīstamu momentu pie viņa vārtiem nebija. Viņš arī uzsvēra, ka laukuma spēlētāji daudzām ripām līdz viņa vārtiem nemaz neļāva nokļūt.

Latvijas hokeja izlase atklāj rezultātu pret Kazahstānu. Otrā spēles trešdaļa

gallery icon

Tikmēr komandas kapteinis Romans Starčenko apstiprināja, ka treneri deva uzdevumu spēlēt aktīvi un presingot, jo pretinieki dienu iepriekš atdeva daudz spēka un emociju. "Mēs bijām svaigāki, un tas nospēlēja savu lomu," viņš rezumēja.

B apakšgrupā seši punkti divās spēlēs ir Vācijai, četri punkti divos mačos - Latvijai, trīs punkti vienā spēlē - Somijai, divi - Kazahstānai, bet Kanāda, Norvēģija, ASV un Itālija vienā cīņā ir bešā.

Latvijas izlase turnīra pirmajā spēlē piektdien izcīnīja pasaules čempionātos pirmo uzvaru pār Kanādu (2:0).

Latvijas hokeja izlase aizvada savu 24.pasaules čempionātā augstākajā divīzijā.

Latvija pret Kanādu. Otrais periods

Otrā perioda ievadā pret aktīvo Brendonu Heiglu noteikumus pārkāpa Latvijas izlases debitants Renārs Krastenbergs, dodot iespēju kanādiešiem spēlēt vairākumā. Mazākumā ...

gallery icon

2021.gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai, tomēr 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības. Februārī IIHF Padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju.

Ierasti pasaules čempionāts sākas maija pirmajā nedēļā, bet šogad tas pārcelts uz mēneša beigām, lai nepārklātos ar nacionālo čempionātu izspēli un NHL regulāro turnīru.

2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiks līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.