foto: EPA/Scanpix
Ostapenko sasniedz Romas "WTA 1000" sērijas turnīra trešo kārtu
Aļona Ostapenko
Citi sporta veidi
2021. gada 12. maijs, 17:24

Ostapenko sasniedz Romas "WTA 1000" sērijas turnīra trešo kārtu

Jauns.lv / LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko trešdien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 7-6 (7:3) pārspēja Austrālijas tenisisti Ajlu Tomljanoviču.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ostapenko WTA rangā ieņem 49.vietu, bet Tomljanoviča ir 80.pozīcijā. 

Trešās kārtas sasniegšana Ostapenko dod 105 WTA ranga punktus un ļauj reitingā pietuvoties Latvijas pirmajai raketei Anastasijai Sevastovai, kura trešdien otrās kārtas cīņā cieta zaudējumu. 

Trešajā kārtā Ostapenko gaida mačs ar turnīra trešo raketi rumānieti Simonu Halepu vai vācieti Angeliku Kerberi (WTA 26.). Abas savulaik bijuša planētas pirmās raketes, turklāt tieši spēlē pret Halepu Ostapenko izcīnīja savā karjerā un Latvijas tenisā līdz šim lielāko titulu - "French Open" čempiontitulu.

Pirmo setu Ostapenko sāka ar diviem breikiem un 34 minūšu laikā nodrošināja uzvaru ar 6-2. Otrais sets jau bija gana spraigāks - abas tenisistes apmainījās trīs nobreikotām servēm, pie tam desmitajā geimā Ostapenko atspēlēja setbumbu, neļaujot pretiniecei panākt neizšķirtu. Seta uzvarētāja tika noskaidrota taibreikā, kurā Ostapenko pēc savas pirmā serves guva sešus punktus pēc kārtas un neatstāja pretiniecei nekādas cerības - 7:3.

Ostapenko maču noslēdza ar pieciem "eisiem", kamēr pretiniecei bija viena netveramās serve. Abas tenisistes pieļāva attiecīgi sešas un septiņas dubultkļūdas. 

Kamēr Ostapenko pirmajā kārtā pārspēja pasaules 18.raketi un Itālijas galvaspilsētā ar 16.numuru izsēto Kontu ar 6-3, 6-1, austrāliete Romā bija svinējusi uzvaras pēc kārtas. Vispirms kvalifikācijā ar 14.numuru izsētā Tomljanoviča ar 2-6, 6-2, 6-3 apspēlēja čehieti Terezu Martincovu (WTA 92.), bet pēc tam - arī atlases turnīrā ar trešo numuru izlikto vācieti Lauru Zīgemundi (WTA 55.) - 6-7 (5:7), 6-3, 6-2. Pirmajā pamatturnīra kārtā no viņas rokas krita arī čehiete Markēta Vondroušova (WTA 21.) - 6-4, 6-2.

Abas tenisistes līdzšinējā karjerā nebija tikušās.

Šosezon Latvijas tenisiste otro kārtu pārvarējusi vien turnīros Austrālijā un Maiami, kur "WTA 1000" sacensībās trešajā kārtā piekāpās ranga pirmajai raketei Ešlijai Bārtijai.

Arī iepriekšējā nedēļā Ostapenko apstājās Madrides "WTA 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā. Pēc uzvaras pirmajā kārtā pār Slovēnijas tenisisti Polonu Hercogu ar 6-3, 6-1 otrajā kārtā ar 2-6, 1-6 tika zaudēts amerikānietei Dženiferai Breidijai.

Tomljanoviča līdz šim vienīgo reizi divas uzvaras šosezon vienā turnīrā ir izcīnījusi Čārlstounas "WTA 500" sērijas sacensībās ASV, kad pēc diviem panākumiem astotdaļfinālā ar 3-6, 4-6 nācās piekāpties mājiniecei Slounai Stīvensai.

Ostapenko šosezon svinējusi uzvaru 11 no 19 spēlēm, bet Tomljanoviča uzvarējusi deviņos no 19 dueļiem.

Ostapenko ir trīs uzvaras WTA turnīros, kamēr austrāliete pagaidām tādus priekus nav izjutusi.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Ostapenko turnīrā Romā spēlē sesto reizi. Labāko rezultātu viņa sasniedza 2018.gadā, kad aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, bet iepriekšējos divos gados viņai sacensības beidzās ar zaudējumu pirmajā kārtā ar nopelnītu vienu pasaules ranga punktu. Tagad viņa no Romas mājup brauks ar vismaz 60 izcīnītiem pasaules ranga punktiem.

Pirmdien Ostapenko pārī ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku pirmajā kārtā piekāpās rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmušajām itālietēm - Džūlijai Gato-Montikonei un Bjankai Turati - 3-6, 2-6.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Ostapenko saņems vienu pasaules ranga punktu.

Turnīrs Romā notiek uz māla seguma.

Pērn Sieviešu tenisa asociācija (WTA) līdz ar zīmola atjaunošanu veica arī izmaiņas tās rīkoto turnīru kategoriju nosaukumos. Izmaiņas veiktas sadarbībā ar Tenisa profesionāļu asociāciju (ATP), lai sporta veida augstākajā līmenī būtu līdzjutējiem saprotama sacensību struktūra.

Sākot ar 2021.gadu, WTA rīkotajos turnīros augstākais līmenis ir WTA 1000 (iepriekš - "Premier Mandatory" un "Premier 5"), tam seko WTA 500 ("Premier 700"), WTA 250 ("International") un WTA 125 (125 K) līmeņi. Turnīros iegūstamie punkti un naudas prēmijas palikuši tie paši, kas iepriekš.

Jūnijā pēc Francijas atklātā čempionāta noslēgsies kvalifikācija 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Abas Latvijas vadošās tenisistes šobrīd ir labās pozīcijās, lai izcīnītu ceļazīmes uz Tokiju.