Citi sporta veidi
2021. gada 9. aprīlis, 19:36

Titulētajam Igaunijas cīkstonim Nabi arī B provē atrod dopingu

Jauns.lv / LETA

Titulētajam Igaunijas brīvā stila cīkstonim Heiki Nabi arī B provē atrastas aizliegto vielu pēdas.

Februārī tika ziņots, ka 35 gadus vecā sportista organismā atrastas aizliegtās vielas letrozola pēdas. Ceturtdien un piektdien Nabi kopā ar pārstāvjiem Vācijā piedalījās B proves atvēršanā un arī tajā tika atrasts letrozols, kas kopš 2008.gada ir Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā.

Nabi sola vērsties Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) un arī Igaunijas tiesā, lai apstrīdētu viņam piespriesto pagaidu diskvalifikāciju.

"Palieku pie tā, ko iepriekš esmu teicis - apzināti vai neapzināti neesmu lietojis aizliegtās vielas, tādējādi cīnīšos par savām tiesībām un reputāciju," piektdien teica Nabi.

Aizliegtā viela Nabi organismā tika konstatēta 6.janvārī veiktajā ārpussacensību dopinga pārbaudē.

"A provē vielas koncentrācija bija 0,6 nanogrami uz mililitru, kas pēc ekspertu teiktā liecina par nejauši uzņemtu vielu un ļoti mazu tās koncentrāciju organismā. Pēc padziļinātas B proves izpētes lemsim par nākamajiem soļiem. Ir dažādi viedokļi, taču neviens no tiem nenorāda uz Heiki vainu," komentēja sportista advokāts Pauls Keress.

Nabi 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu svara kategorijā līdz 120 kilogramiem. Pasaules čempionātos viņam ir divas zelta, viena sudraba un divas bronzas godalgas.

Tēmas