foto: Valsts kanceleja.
VM: par agrīnāku olimpiešu vakcinēšanu jālemj valdībai
2021. gada 3. aprīlis, 19:05

VM: par agrīnāku olimpiešu vakcinēšanu jālemj valdībai

Jauns.lv / LETA

Par olimpisko un paralimpisko sporta spēļu dalībnieku vakcinēšanu pret Covid-19 ātrāk nekā patlaban plānots būs jālemj valdībai, skaidroja Veselības ministrijā (VM).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau vēstīts, ka Izglītības un zinātnes ministrija plāno rosināt olimpisko un paralimpisko sporta spēļu dalībnieku kandidātus un apkalpojošos sporta darbiniekus, kuri plāno piedalīties Tokijas sacensībās, pārcelt no piektās uz ceturto prioritāri vakcinējamo personu grupu, atklāja ministrijā.

Patlaban olimpisko un paralimpisko spēļu dalībnieku, kandidātu un apkalpojošo sporta darbinieku vakcinēšana ir paredzēta piektajā prioritāri vakcinējamo personu grupā. Kopumā uz Tokijas sacensībām plāno doties 215 olimpisko un paralimpisko spēļu dalībnieki, kandidāti un apkalpojošie sporta darbinieki.

VM šajā sakarā norāda, ka februāra vidū, pēc ministrijas ierosinājuma valdība lēma, ka turpmāk par atsevišķu konkrētu amatpersonu vakcinēšanu nacionālās drošības interesēs un valsts varas darba nodrošināšanai atklātās sēdēs atbilstoši apstiprinātam sarakstam lems Ministru kabinets.

Marta vidū tika sākta personu ar hroniskām slimībām vakcinācija, kas ir trešā prioritārā vakcinējamo personu grupa. Šajā grupā ietilpst arī personas, kuras dzīvo ar bērniem ar hroniskām un imūnsupresējošām slimībām, kā arī personas, kuras mājās aprūpē smagi slimas personas.

Nākamās jeb ceturtās grupas - personu vecumā virs 60 gadiem un pedagogu - vakcināciju plānots sākt no 12.aprīļa, iepriekš valdības sēdē pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).