Citi sporta veidi
2021. gada 1. aprīlis, 16:38

Oficiāli: Kulvietis pārceļas uz Spānijas čempionāta komandu "MoraBanc"

Jauns.lv / LETA

"VEF Rīga" komandas spēlētājs Sauļus Kulvietis vairs nepārstāvēs klubu, ceturtdien savā "Twitter" kontā ziņo klubs.

Jau ziņots, ka trešdien tīmekļa vietne "sportando.basketball" atsaucās uz basketbola apskatnieku Čemu de Lukasu, kurš pavēstīja par basketbolista došanos prom no Rīgas.

"Pēc abpusējas vienošanās "VEF Rīga" rindas vairs nepārstāvēs lietuviešu uzbrucējs Kuļvietis," ceturtdien vēsta ieraksts Rīgas kluba "Twitter" kontā, komandai pateicoties basketbolistam par ieguldīto darbu un palīdzību Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā grupu turnīra fāzē.

De Lukass trešdien ziņoja, ka vienošanos ar Kulvieti panākusi Spānijas virslīgas komanda Andoras "MoraBanc".

30 gadus vecais uzbrucējs, kurš pērnvasar papildināja Lietuvas kluba Viļņas "Rytas" rindas, taču galvaspilsētas klubā šosezon laukumā nedevās, pievienojās "VEF Rīga" klubam februāra vidū.

Piecās spēlēs Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrajā grupu turnīrā lietuvietis vidēji mačā laukumā pabijis 25,3 minūtes, kuru laikā guvis 7,4 punktus un izcīnījis 4,2 atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" komanda trešdien līgas spēlē mājās atzina Spānijas kluba Tenerifes "Lenovo" pārākumu ar 64:77 un jau zaudējusi izredzes kvalificēties nākamajai sacensību kārtai, kā arī izkļūt no pēdējās vietas grupā.

Otrajā turnīra posmā "VEF Rīga" J grupā piecās spēlēs pie uzvarām nav tikusi un ieņem pēdējo vietu. Līdere ar četriem panākumiem piecos mačos ir "Lenovo", trīs uzvaras četrās cīņās ir Burgosas "San Pablo", bet trešā ar divām uzvarām četros dueļos ir Aleksandrovacas "Igokea".