foto: Zumapress/Scanpix
Sesks ar Franci favorītu pulkā pirms pasaules junioru rallija čempionāta starta
Mārtiņš Sesks.
Citi sporta veidi
2021. gada 30. marts, 11:24

Sesks ar Franci favorītu pulkā pirms pasaules junioru rallija čempionāta starta

Jauns.lv / LETA

Latvijas ekipāža ar pilotu Mārtiņu Sesku un stūrmani Renāru Franci ieskaitīti favorītu pulkā pirms pasaules junioru rallija čempionāta (JWRC) starta, pirmdien savā tīmekļa vietnē ziņoja sacensību organizatori.

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Sesks/Francis ir līdz šim vienīgie Latvijas rallisti, kuri kāpuši uz JWRC goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Vēsturisko uzvaru ekipāža pagājušajā gadā sasniedza Igaunijas posmā, aizvadīto sezonu noslēdzot kā vicečempioniem. Trijos no četriem sacensību posmiem ekipāža finišēja labāko trijniekā.

"Mums ir trīs gadu JWRC plāns. Pirmo gadu izmantojām, lai adaptētos, un, godīgi sakot, tas nebija pats veiksmīgākais gads. Pagājušajā gadā atgriezāmies ar pieredzi un daudz stiprāki. Tagad visa uzmanība ir tikai vienam mērķim - uzvarēt čempionātā", Sesku citē JWRC organizatori.

LMT Autosporta akadēmijas pārstāve uzsver, ka JWRC 20. sezonā startēs spēcīgs un pieredzējis jauno autobraucēju sastāvs. Starp Seska/Franča sīvākajiem konkurentiem ir soms Sami Pajari, kurš pagājušajā gadā kopvērtējumā ieņēma trešo vietu. Ne mazāk ātri un godalgoti ir arī visi pārējie - igauņu autosportists Roberts Virvess, brits Džons Ārmstrongs, soms Lauri Jona, īrs Viljams Kreigtons un slovāks Martins Koči, kurš pēdējās četras sezonas aizvadījis pie R5 automašīnas stūres.

Visi sportisti startēs identiskās "Ford Fiesta Rally4" automašīnās.

Pirmais šī gada JWRC sacensību posms no 22. līdz 25. aprīlim notiks Horvātijā. Pēc tam sportisti sacentīsies akmeņainajos Portugāles ceļos (20.-23. maijā). No 15. līdz 18. jūlijam sacensības notiks tepat Igaunijā, bet sezonu piloti noslēgs Beļģijā (13.-15. augustā) un Spānijā (14.-17. oktobrī).