foto: LETA
Cīkstone Grigorjeva izcīna ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm
Citi sporta veidi
2021. gada 19. marts, 20:42

Cīkstone Grigorjeva izcīna ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm

Jauns.lv / LETA

Latvijas brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva piektdien Budapeštā izcīnīja ceļazīmi uz 2021.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kvalifikācijas Eiropas zonas turnīra sacensībās svara kategorijā līdz 62 kilogramiem Grigorjeva pusfinālā cīnījās neizšķirti 4:4 ar Turcijas pārstāvi Elifi Jali Ješilirmaku, taču beigās viņai tika piešķirta uzvara, kas šovasar ļaus cīnīties Tokijā.

Grigorjeva pagaidām ir vienīgā pašmāju cīkstone, kas Latvijai nodrošinājusi dalību Tokijas olimpisko spēļu sacensībās.

Dueļa sākumā noritēja cīņa par vadību un otrajā minūtē Grigorjevai tika dotas 30 sekundes, lai gūtu punktus. To napaveicot, viņa nonāca iedzinējos ar 0:1 - rezultātu, ar kādu noslēdzās cīņas pirmās trīs minūtes.

Pēc atpūtas cīņa kļuva aktīvāka un Turcijas pārstāve noguldīja Grigorjevu uz krūtīm un pievienoja vēl divus punktus. 73 sekundes pirms cīņas beigām Grigorjeva atbildēja ar to pašu un panāca 2:3. Turpinājumā 37 sekundes pirms cīņas noslēguma Grigorjeva ar vēli paņēmienu pārņēma vadību - 4:3.

Lai gan pretiniece vienu punktu atguva un cīņas rezultāts bija neizšķirts 4:4, uzvara tika piešķirta Grigorjevai, kuras pēdējam rezultatīvajam uzbrukumam bija lielāka punktu vērtība.

Grigorjeva startēs savās trešajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas. Iepriekšējās divās Olimpiādēs daugavpiliete cieta zaudējumus ceturtdaļfinālā, Riodežaneiro tiekot pie iespējas cīnīties gandarījuma turnīrā, taču tajā tika piedzīvota neveiksme pirmajā cīņā.

Latvijas cīkstone ir trīskārtēja Eiropas čempione un 2019.gada Eiropas spēļu turnīra uzvarētāja. Pasaules čempionātos viņai ir divas bronzas godalgas.

Arī Ješilirmaka divreiz karjerā spējusi izcīnīt pasaules čempionāta bronzu, kā arī reizi tikusi kronēta par Eiropas čempioni.

Otru ceļazīmi šajā svara kategorijā piektdien ieguva ukrainiete Irina Koljadenko.

Grigorjeva turnīru sāka ar 12:1 pārliecinošu uzvaru pār Itālijas cīkstoni Saru de Kolu, bet ceturtdaļfinālā ar 3:2 uzvarēja pirmo kārtu izlaidušo Azerbaidžānas pārstāvi Tatjanu Omeļčenko, kura ir četrkārtēja Eiropas čempionātu bronzas laureāte.

Jau ziņots, ka ceturtdien Latvijas brīvā stila cīkstonis Ivars Samušonoks cieta zaudējumu pirmajā cīņā svara kategorijā līdz 86 kilogramiem, ar 4:6 piekāpjoties 2019.gada Eiropas vicečempionam Pjotram Janulovam no Moldovas.

Ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm katrā no svara kategorijām iegūst tikai abi finālisti. Vēl divas ceļazīmes tiks dalītas maija sākumā Sofijā, kur norisināsies kvalifikācijas turnīrs ar visu kontinentu cīkstoņu dalību.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās