foto: USA Today Sports
Bertāns spēles laikā atsvaidzinājis ikru muskuļa savainojumu
Dāvis Bertāns (#42)
Basketbols
2021. gada 19. marts, 07:17

Bertāns spēles laikā atsvaidzinājis ikru muskuļa savainojumu

Jauns.lv / LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva divus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē, palīdzēja Vašingtonas "Wizards" komandai izcīnīt uzvaru pār līgas līderi Jūtas"Jazz", taču bija spiests atstāt laukumu atjaunotā ikru muskuļa savainojuma dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" savā laukumā ar rezultātu 131:122 (31:20, 33:26, 36:36, 31:40) pārspēja NBA līdervienību Jūtas "Jazz".

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja trīs minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja vienīgo divpunktu metienu.

Tāpat viņš bloķēja vienu metienu un vienu reizi pārkāpa noteikumus. "Wizards" ar Bertānu laukumā iemeta par trim punktiem vairāk nekā ielaida.

Laukumā latviešu uzbrucējs devās uz maiņu četras minūtes un vienu sekundi pirms pirmās ceturtdaļas beigām un bija spiests pamest laukumu 26 sekundes pirms ceturtdaļas beigām pēc atsvaidzināta ikru muskuļa savainojuma, kas tika gūts pagājušās nedēļas nogalē.

"Wizards" komandā rezultatīvākais ar 43 punktiem bija Bredlijs Bīls, piekto reizi sezonā iemetot vismaz 40 punktus, kā arī pievienojot piecas rezultatīvas piespēles. Rasels Vestbruks sakrāja savu 13."triple-double" šosezon - 35 punkti, 15 zem groziem izcīnītas bumbas un 13 rezultatīvas piespēles. Viņam arī karjerā izcīnītā 5000.atlēkusī bumba aizsardzībā.

"Jazz" vienībā 42 punktus guva Donovans Mičels, atkārtojot savu sezonas rekordu. Džo Inglss pievienoja karjeras rekordu ar 34 gūtiem punktiem, iemetot astoņus trīspunktniekus.

"Wizards" pārtrauca piecu zaudētu spēļu sēriju, kamēr "Jazz" tā bija piektā neveiksme pēdējos astoņos mačos, joprojām paliekot līgas vadībā.

"Mēs spēlējām pret labāko basketbola komandu," pēc mača teica uzvarētāju treneris Skots Brukss. "Mūsu antenas bija augšā. Šādi mums jāspēlē katru vakaru."

"Mēs uzmanījām viņus 48 minūtes, " sacīja Bīls. Mēs vienkārši paveicām labu darbu, liekot pretiniekiem laukumā justies neērti. Mēs bijām sekmīgi uzbrukumā, iesaistot visus spēlētājus, bet noteikti uzvarējām ar aizsardzību,"

Nedaudz vairāk nekā piecas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām "Wizards" pēc 13:0 izrāviena panāca 23:12 savā labā. Vadība ne uz mirkli netika atdota, puslaika beigās sasniedzot arī 24 punktu robežu - 64:40.

Iepriekšējo reizi "burvji" pretiniekus bija uzvarējuši 2016.gada 18.februārī.

Lai arī "Wizards" šosezon uzvarējusi vien 15 spēlēs, tā izcīnījusi uzvaru pret visām sešām Rietumu grupas komandām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Wizards" ar 15 uzvarām 40 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu grupā, bet "Jazz" ar 29 panākumiem ir līgas galvgalī.

Nākamo spēli "Wizards" aizvada svētdien viesos ar Bruklinas "Nets".