foto: AFP/Scanpix
Franču basketbolists Joakims Noā beidz karjeru
Kādreizējais Francijas izlases spēlētājs Žoakims Noā.
Basketbols
2021. gada 2. marts, 15:18

Franču basketbolists Joakims Noā beidz karjeru

Jauns.lv / LETA

Francijas izlases spēlētājs Žoakims Noā pirmdien paziņoja par aiziešanu no basketbola, noslēdzot 13 sezonas ilgušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) karjeru.

36 gadus vecais Noā paziņojumā "Instagram" apstiprināja iepriekš izskanējušo informāciju par basketbolista karjeras beigšanu.

"Tas bija velnišķīgs brauciens," raksta Noā. "Paldies visiem tiem, kas man izrādīja mīlestību šī ceļojuma laikā."

Divkārtējais NBA "All-Star" spēļu dalībnieks, kurš tika nosaukts par līgas 2013./2014.gada sezonas labāko spēlētāju aizsardzībā, plāno atvadīties no sporta kā Čikāgas "Bulls" pārstāvis. Tieši "buļļi" viņu izvēlējās 2007. gada drafta pirmajā kārtā ar devīto kopējo numuru.

Noā, kurš ir izcilā Francijas tenisista Janika Noā dēls, deviņu sezonu laikā Čikāgā kopā ar "Bulls" izbaudīja karjeras labākos gadus.

Viņš pievienojās Ņujorkas "Knicks" komandai 2016.gadā, taču viņa sniegumu ierobežoja savainojumi, kā arī 20 spēļu diskvalifikācija par dopinga pārkāpumu.

Viņš pievienojās Memfisas "Grizzlies" dalībai 2018.-2019.gada sezonā, 42 spēlēs vidēji gūstot 7,1 punktu mačā.

Pērn viņš noslēdza īstermiņa līgumu ar Losandželosas "Clippers", taču decembrī klubs no tā atteicās, kad basketbolists bija gājis laukumā tikai piecas reizes.

2014.gadā basketbolists tika iekļauts arī NBA pirmajā simboliskajā pieciniekā. Divreiz viņš bija līgas labāko spēlētāju aizsardzībā pirmajā simboliskajā pieciniekā, bet pirms profesionāļa karjeras divreiz uzvarēja ASV studentu čempionātā (NCAA), 2007.gadā kļūstot par finālčetrinieka vērtīgāko spēlētāju.

Kopā ar Francijas izlasi lielākais panākums Noā ir Eiropas meistarsacīkšu sudraba medaļa 2011.gadā Lietuvā.