foto: LETA
Lemberga hūtē noslēgusies ziemas sezona
Citi sporta veidi
2021. gada 1. marts, 15:43

Lemberga hūtē noslēgusies ziemas sezona

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā, 27.februārī, noslēdzās ziemas sezona slēpošanas kalnā "Lemberga hūte", informē SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils"" pārstāvji.

Centra Sporta un mārketinga daļā norāda, ka šī sezona bija īpaša gan tādēļ, ka darbība notika, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus, gan arī tādēļ, ka laika apstākļi bija piemēroti, lai Lemberga hūtē aizvadītu garāko slēpošanas un snovborda sezonu pēdējā desmitgadē. Kalns apmeklētājiem tika atvērts 13.janvārī un ziemas sezona ilga 46 dienas bez pārtraukumiem.

Kalna pacēlāju pakalpojumi slēpošanai un snovbordam izmantoti turpat 9000 reizes, bet distanču slēpošanas trase izmantota vairāk kā 500 reižu. Šajā sezonā Lemberga hūtē darbojās iesācēju un lietpratēju trases, bezmaksas ragaviņu kalniņš un distanču slēpošanas trase.

Slēpošanas kalns "Lemberga hūte" pirmo reizi tika atvērts 2005.gada decembrī un šī bija kalna piecpadsmitā sezona. Pirmajā sezonā kalna augstums bija vien 22 metri, bet šobrīd kalna virsotne sniedzas jau 58 metrus virs jūras līmeņa un nobrauciena garums sasniedz 240 metrus.

Piedzīvojumu parka teritorija šobrīd apmeklētājiem nav pieejama, kalnā tiek novākts ziemas aprīkojums un notiks gatavošanās vasaras sezonai, kas Piedzīvojumu parkā sākas maijā.