foto: USA TODAY Sports/Scanpix
Merzļikins pēc "sausās" spēles: "Laukumā nejūtos pārāk labi"
Kolumbusas "Blue Jackets" tradīcija - Elvis Merzļikins pēc "sausās" spēles lec virsū komandas kapteinim Nikam Folinjo.
Hokejs
2021. gada 19. februāris, 12:55

Merzļikins pēc "sausās" spēles: "Laukumā nejūtos pārāk labi"

Jauns.lv / LETA

Par ceturtdien izcīnīto "sauso" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargam Elvim Merzļikinam jāpateicas saviem komandas biedriem, kas viņam palīdzējuši brīdī, kad hokejists vēl ir ceļā, lai atgūtu savu labāko sportisko formu, pēcspēles preses konferencē teica Merzļikins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jau ziņots, ka Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien NHL spēlē pirmo reizi šajā sezonā palika nepārspēts un palīdzēja savai komandai Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru.

"Blue Jackets" mājās ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) uzvarēja Nešvilas "Predators", vienībai piedzīvojot piekto neveiksmi pēdējos sešos mačos.

Merzļikins šajā spēlē atvairīja visus 32 metienus un pirmo reizi šosezon palika nepārspēts. Par šādu sniegumu Merzļikins izpelnījās spēles pirmās zvaigznes godu.

"Nemelošu ne sev, ne jums [medijiem]. Esmu priecīgs par uzvaru, bet laukumā nejutos pārāk labi," atklāts pēc pirmās "sausās" spēles šajā sezonā bija Merzļikins. "Komanda man ļoti palīdzēja. Vairākas ripas atvairīju sev priekšā, bet viņi man palīdzēja. Tāpat komandas biedri nevairījās bloķēt metienus."

Kājas savainojuma dēļ Merzļikins bija spiests izlaist teju divas nedēļas, bet 15.februāra spēlē viņš vārtos nomainīja Jonasu Korpisalo, nospēlējot vienu periodu.

"Nav viegli pēc dažiem treniņiem atgūt iepriekšējo līmeni. Priecājos par 20 minūtēm Karolīnā un visām 60 minūtēm pret Nešvilas vienību. Tās man ļaus atgūt formu," pārliecināts bija vārtsargs.

Merzļikins norādīja, ka uzvaru pret "Predators" izdevies izcīnīt kopējiem spēkiem. Uzbrucēji labi darbojušies pie pretinieku vārtiem, kā arī savlaicīgi spējuši atgriezties aizsardzībā, lai izjauktu Nešvilas komandas plānus.

Vārtsargam arī tika vaicāts viedoklis par galvenā trenera Džona Tortorellas plānu, kas paredz, ka vārtsargi pie spēles laika tiek caur vienu maču. Proti, ja ceturtdien pret "Predators" vārtus sargāja Merzļikins, nākamajā spēlē, visticamāk, iespēja tiks dota Korpisalo.

"Man labāk patīk spēlēt tik ilgi, cik ļauj. Kad pieļauj kļūdu, tiec nomainīts. Šajā sakarā gan daudz nevaru teikt, jo tas ir trenera lēmums," skaidroja Merzļikins. "Nav viegli. Iestājies vārtos, aizvadi labi maču, bet pēc tam izlaid spēli. Šosezon, kad spēles ir biežāk, situācija ir nedaudz citādāka, bet normālā sezonā man šī ideja ne pārāk patīk."

Sestdien abas komandas savā starpā tiksies vēlreiz.

"Blue Jackets" ar 20 punktiem 18 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem piekto vietu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās