foto: AFP/Scanpix
Bertāns "Wizards" uzvarā izceļas ar astoņiem punktiem
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns.
Basketbols
2021. gada 14. februāris, 23:09

Bertāns "Wizards" uzvarā izceļas ar astoņiem punktiem

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva astoņus punktus un izcīnīja tikpat atlēkušās bumbas, palīdzot savai komandai Vašingtonas "Wizards" izcīnīt uzvaru.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Wizards" mājās ar 104:91 (29:22, 26:21, 34:24, 15:24) uzvarēja Bostonas "Celtics".

Bertāns laukumā pavadīja 24 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā guva astoņus punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem un reizi rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja divus no sešiem tālmetieniem, vienīgais divpunktu metiens nebija precīzs, bet no trim "sodiņiem" izdevās realizēt divus.

Viņš arī reizi bloķēja metienu, nopelnīja trīs personīgās piezīmes, kamēr "Wizards" ar latvieti laukumā guva par 17 punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Rezultatīvākais "Wizards" komandā ar 35 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Bredlijs Bīls, 15 punktus pievienoja Rui Hačimura, bet Rasels Vestbruks izcēlās ar 13 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un 11 piespēlēm.

"Celtics" komandā pa 25 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām nopelnīja Džeilens Brauns un Kemba Volkers.

Latvijas basketbolists pirmo reizi spēlē iesaistījās četras minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām, bet pirmo metienu izdarīja pusotru minūti vēlāk, nespējot realizēt tālmetienu. Pirmos punktus Bertāns guva pirmā puslaika izskaņā, kad pusotru minūti līdz otrās ceturtdaļas beigām iemeta trīspunktu metienu. Pusminūti vēlāk Bertāns zem savas komandas groza nopelnīja piezīmi, lai arī savā pozīcijā bija nostājies laikus.

Bertāns nākamo reizi laukumā atgriezās, lai trešajā trešdaļā nospēlētu atlikušās piecas minūtes. Šajā laika sprīdī basketbolists aktīvi darbojās aizsardzībā, bet uzbrukumā pie bumbas teju vai netika un nepapildināja savu punktu ražu. 

Pēdējās ceturtdaļas sākumā Bertāns izpildīja tālmetienu, kas nebija precīzs, bet pret viņu tika pārkāpti noteikumi. Basketbolists iemeta divus no trim "sodiņiem", bet brīdi vēlāk, sedzot Džeisonu Teitamu, saņēma dunku vēderā un brīdi pavadīja uz zāles grīdas. Bertāns spēja atgriezties spēlē un pēc Bredlija Bīla piespēles nepilnas septiņas minūtes līdz spēles beigām ar tālmetienu panāca 101:76.

25 sekundes vēlāk Bertāns aizmeta garām tālmetienu, bet īsi pēc tam nespēja grozā ietriekt bumbu no augšas. Pēc minūtes pārtraukuma Bertāns tika nomainīts un laukumā vairs neatgriezās.

Šajā spēlē "Wizards" komandā kājas muskuļa traumas dēļ nespēlēja Išs Smits, bet vēdera vīruss skāris Entoniju Džilu.

Pirmdien "Wizards" tiksies ar Rodiona Kuruca pārstāvēto Hjūstonas "Rockets".

"Wizards" ar sešām uzvarām 23 spēlēs Austrumu konferencē ieņem pēdējo jeb 15.vietu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.