Peiners izārstējis savainojumu; Latvijas izlase turpina treniņus 15 vīru sastāvā
Žaņa Peinera veselības stāvoklis ir viena no lielākajām neskaidrībām Latvijas izlases treneru kolektīvam.
Basketbols

Peiners izārstējis savainojumu; Latvijas izlase turpina treniņus 15 vīru sastāvā

Jauns.lv

Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijas basketbola izlases sastāvā gatavojas visi 15 spēlētāji, bet galējā sastāva nosaukšana tiks atlikta uz pēdējo brīdi, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Peiners izārstējis savainojumu; Latvijas izlase tu...

Šī gada Eiropas čempionāta D apakšgrupas spēles no 5. līdz 10.septembrim norisināsies Rīgā. Tajās Latvija sacentīsies ar Čehiju, Ukrainu, Beļģiju, Lietuvu un Igauniju.

Tikmēr sastāvs Eiropas čempionātam treneriem jāpaziņo līdz turnīra tehniskajai sanāksmei, kas sāksies piektdien plkst.16.

Kā ziņo LBS, pirmdien Latvijas valstsvienības treniņos atgriezies Žanis Peiners, kurš pirms tam ilgāku laiku nevarēja gatavoties veselības problēmu dēļ.

"Medicīnas pārbaude apstiprināja, ka Žaņa pašsajūta nav pievīlusi - savainojums ir sadzijis, un šodien Peiners treniņos jau piedalījās ar pilnu jaudu," pēc pirmdienas treniņa pauda Bagatskis. "Nodarbības aizvadījām lietišķā un pozitīvā noskaņā, bija jūtams liels enerģijas lādiņš. Turpināsim gatavoties, pamazām akcentējot uzmanību uz mūsu pirmajiem pretiniekiem."

"12 spēlētājus Eiropas čempionātam nosaukt nesteigšos. Jautājuma zīmju nav palicis daudz, tomēr vēl korekcijas var ieviest spēlētāju veselības stāvoklis," atklāja speciālists.

Eiropas čempionātā no grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē. Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisināsies četrās pilsētās - Berlīnē (Vācija), Monpeljē (Francija), Zagrebā (Horvātija) un Rīgā.

Pirmā Eiropas čempionvienība Latvija līdz šim finālturnīru rīkojusi vienu reizi, kad 1937.gadā ieņēma sesto vietu.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionātā:

Jānis Strēlnieks (Bambergas "Brose Baskets", Vācija), Dairis Bertāns ("Dominion Bilbao Basket", Spānija), Žanis Peiners, Kristaps Janičenoks, Andrejs Šeļakovs (visi - "Ventspils"), Jānis Timma (Sanktpēterburgas "Zeņit", Krievija), Mareks Mejeris, Mārtiņš Meiers (abi - "VEF Rīga"), Kaspars Bērziņš ("Ņižņij Novgorod", Krievija), Jānis Blūms (Avelīno "Sidigas", Itālija), Rolands Freimanis (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Kaspars Vecvagars (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Haralds Kārlis, Dāvis Rozītis, Mārtiņš Laksa (visi - "Valmiera").

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA