foto: PA Pictures/Scanpix
Tenisiste nepiekrīt diskvalifikācijai, ko saņēmusi pēc vīriešu neauglības ārstēšanā izmantota steroīda atrašanas viņas provē
Ukrainas tenisiste Dajana Jastremska.
Sporta zvaigznes
2021. gada 27. janvāris, 16:52

Tenisiste nepiekrīt diskvalifikācijai, ko saņēmusi pēc vīriešu neauglības ārstēšanā izmantota steroīda atrašanas viņas provē

Jauns.lv / LETA

Ukrainas tenisiste Dajana Jastremska iesniegusi apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) par piešķirto pagaidu diskvalifikāciju dopinga noteikumu pārkāpuma gadījumā, trešdien vēsta CAS savā tīmekļa vietnē.

Jastremskai janvāra sākumā tika piešķirta pagaidu diskvalifikācija pēc nodotajā provē atrastām steroīda pēdām, ko parasti izmanto vīriešu neauglības ārstniecības procesā. Ranga 29. rakete pēc saņemtajiem rezultātiem pauda, ka ir šokēta un pārsteigta.

CAS ir reģistrējusi Ukrainas tenisistes Deananas Jastremskas apelāciju pret Starptautisko Tenisa federāciju (ITF) par ITF Neatkarīgā tribunāla 2021. gada 22. janvārī pieņemto lēmumu, ar kuru tika noraidīts sportistes pieteikums atcelt viņas pagaidu diskvalifikāciju.

Iesniedzot apelāciju CAS, Jastremska lūdz atcelt 22. janvāra lēmumu un atcelt viņas pagaidu diskvalifikāciju, lai varētu piedalīties 2021. gada Austrālijas atklātā tenisa turnīrā.

CAS šķīrējtiesa ir sākusies, un puses ir vienojušās par paātrinātu procedūru, lai vienīgais šķīrējtiesnesis varētu pieņemt galīgo lēmumu līdz 2021. gada 3. februārim.

Urīna paraugā, ko Jastremska iesniedza 2020. gada 24. novembrī, ir Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā iekļautas vielas mesterolona metabolīts. Pēc B parauga analīzes, kas apstiprināja aizliegtās vielas klātbūtni urīna paraugā, ITF piesprieda Jastremskai pagaidu diskvalifikāciju, sākot ar 2021. gada 7. janvāri.

16.janvārī ukrainiete lūdza atcelt pagaidu diskvalifikāciju, bet ITF Neatkarīgais tribunāls noraidīja tenisistes pieteikumu un atstāja spēkā pagaidu diskvalifikāciju. Lēmuma pamatojums tika paziņots Jastremskai 24. janvārī.

Jastremska karjeras laikā WTA tūrē izcīnījusi trīs titulus. 2019. gadā viņa Vimbldonā sasniedza ceturto kārtu, kas viņai līdz šim karjerā bijis labākais sniegums "Grand Slam" raudzes turnīros.