foto: Hanninen/Newspix24/SIPA/Scanpix
Rastorgujevs ar četrām kļūdām šaušanā individuālajā distancē Pasaules kausa posmā izcīna 45. vietu
Andrejs Rastorgujevs.
Citi sporta veidi
2021. gada 22. janvāris, 16:42

Rastorgujevs ar četrām kļūdām šaušanā individuālajā distancē Pasaules kausa posmā izcīna 45. vietu

Jauns.lv / LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar četrām kļūdām šaušanā piektdien Pasaules kausa septītajā posmā Itālijā 20 kilometru individuālajā distancē ieņēma 45. vietu, Aleksandrs Patrijuks finišēja 81. vietā un Edgars Mise - 93. vietā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Uzvaru svinēja krievs Aleksandrs Loginovs, kurš distanci veica 48 minūtēs un 41,8 sekundēs un sašāva visus 20 mērķus.

Viņš par 58,5 sekundēm apsteidza norvēģi Sturlu Holmu Lēgreidu un par minūti un 10,6 sekundēm - francūzi Kentēnu Fijonu Majē, kuri ugunslīnijā kļūdījās pa divām reizēm.

Rastorgujevs šaušanu sāka neveiksmīgi - divi "pūdeļi" pirmajos divos šāvienos. Otrajā ugunslīnijā garām mērķim lidoja trešā lode, trešajā šaušanā biatlonists bija precīzs, bet pēdējā ugunslīnijā roka nodrebēja pēdējā šāvienā.

No uzvarētāja Rastorgujevs atpalika par četrām minūtēm un 25 sekundēm un visticamāk pie starta svētdien 15 kilometru distancē ar kopēju startu netiks.

Patrijuks pirmajā šautuvē bija precīzs, pēc tās apsteidzot Rastorgujevu. Divas kļūdas otrajā šaušanā, vēl viena - trešajā šautuvē, kur bija jāšauj stāvus. Ar trim kļūdām ugunslīnijā Latvijas biatlonists ierindojās 81.vietā, no uzvarētāja atpaliekot par septiņām minūtēm un 40 sekundēm.

Mise sāka ar divām kļūdām guļus šautuvē, divreiz kļūdoties arī otrajā guļus šaušanā. Pa vidu stāvus Mise šāva precīzi, bet pēdējā ugunslīnijā stāvus kļūdījās vēl divreiz. Ar sešiem "pūdeļiem" biatlonists ieņēma 93.vietu 11 minūtes un 25,6 sekundes aiz Loginova.

Sacensībās startēja 97 biatlonisti.

21.vieta individuālajā distancē Kontiolahti joprojām ir Rastorgujeva otrs labākais rezultāts šosezon individuālajās sacensībās. Tas tika panākts ar diviem netrāpītiem šāvieniem.

Iepriekšējā sezonā Rastorgujevs individuālajā distancē startēja visās trīs sacensībās, ieņemot 34. (Estešundā), 19. (Pokļukā) un 22.vietu (pasaules čempionātā Anholcā). Alūksnietis Pasaules kausa kopvērtējumā šajā disciplīnā ieņēma 23.vietu.

Rastorgujevs, savu augstāko rezultātu individuālajā distancē sasniedza 2012./2013.gada sezonā, kad Sočos izcīnīja ceturto vietu.

Patrijuks šajā sezonā "klasikā" pirms Itālijas posma nebija piedalījies, bet Pasaules kausa vērtējumā ietilpstošajā pasaules čempionātā viņš ir uzrādījis savus labākos rezultātus Pasaules kausa sacensībās. Pļaviņietis 2019.gada pavasarī Estešundā finišēja 60., bet gadu vēlāk Antholcā - 61.vietā.

Savukārt Misem šī Pasaules kausā bija debija 20 kilometros.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu individuālajā distancē ieguva francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Pasaules kausa individuālās distances kopvērtējuma līderis ar 114 punktiem ir Lēgreids, Loginovs seko ar 91 punktu, bet tikpat iekrājis arī francūzis Kentēns Fijons Majē. Rastorgujevs pēc piektdienas starta zaudējis 15 vietas un ar 20 punktiem ierindojas 36.pozīcijā.

Visu distanču kopvērtējumā pirmo vietu ar 649 punktiem ieņem J.T.Bē, 618 punktus nopelnījis Lēgreids, kamēr trešais ar 537 punktiem ir vēl viens norvēģis Tarjejs Bē. Rastorgujevs ar 114 punktiem pēc piektdienas starta zaudējis trīs pozīcijas un ierindojas 33.vietā.

Sievietes 15 kilometru "klasiku" aizvadīja ceturtdien. Baiba Bendika ar piecām kļūdām šautuvē ieņēma 48.vietu, bet Sanita Buliņa ar sešiem "pūdeļiem" bija 87. 93 biatlonistu konkurencē.

Sestdien paredzētas 12,5 kilometru sacensības ar kopēju startu sievietēm un 4x7,5 kilometru stafete vīriešiem, bet svētdien - 4x6 kilometru stafete dāmām un 15 kilometri ar kopēju startu kungiem.

Pēc tam biatlonisti dosies uz Dušņikizdroju Polijā, kur norisināsies Eiropas čempionāts.

Turpinājumā februārī pasaules čempionātu uzņems Pokļuka, pēc tam būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.