foto: LETA
Balcers iekļauts "Senators" atteikumu sarakstā
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers.
Hokejs
2021. gada 11. janvāris, 21:42

Balcers iekļauts "Senators" atteikumu sarakstā

Jauns.lv / LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers pirmdien iekļauts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" atteikumu sarakstā, ziņo tīmekļa vietne "sportsnet.ca".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sportists sarakstā iekļauts kopā ar vēl sešiem hokejistiem.

Pirmdiena bija pēdējā diena, kad klubi hokejistus varēja iekļaut atteikumu sarakstā, jo komandām ar sastāviem jātiek skaidrībā līdz otrdienas plkst.17 pēc ASV Austrumkrasta laika jeb pusnaktij Latvijā.

Jau ziņots, ka pēc sejas savainojuma 28.novembra spēlē Stavangeras "Oilers" komandas rindās viņš vairs laukumā nedevās, lidojot uz Otavas "Senators" komandu.

Balcers šosezon "Oilers" komandā piedalījās desmit spēlēs, kurās atzīmējās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Viņš bija komandas trešais rezultatīvākais spēlētājs, taču rezultatīvākie spēlētāji aizvadīja par deviņiem mačiem vairāk.

Jau ziņots, ka NHL komanda Otavas "Senators" pēc jauna viena gada līguma noslēgšanas ar latviešu uzbrucēju izīrēja viņu Stavangeras "Oilers", kurā latvietis jau spēlēja pirms došanās uz Ziemeļameriku. Balcers būtu pievienojies Norvēģijas klubam jau agrāk, taču to aizkavēja sarunas ar Otavas "Senators" par jauno līgumu.

Savainojuma dēļ liepājnieks aizvadītajā sezonā NHL piedalījās tikai 15 spēlēs, kurās guva vienus vārtus, divreiz rezultatīvi piespēlēja un iekrāja +/- rādītāju -2. Amerikas Hokeja līgā (AHL) latvietim Belevilas "Senators" sastāvā 33 mačos bija 16 vārti, 20 rezultatīvas piespēles un pozitīvs +/- rādītājs +20.

Balcers NHL debitēja 2018./2019.gada sezonā, kad 36 mačos guva piecus vārtus, deviņas reizes rezultatīvi piespēlēja un iekrāja negatīvu +/- rādītāju -7. Pasaulē spēcīgajā līgā viņa kontā ir 51 spēle, seši vārti un 11 rezultatīvas piespēles.

Savukārt AHL Balcers, pārstāvot "Senators" un Sanhosē "Barracuda" komandas, 143 mačos izcēlies ar 56 vārtiem un 59 rezultatīvām piespēlēm.

Balceru 2015.gada draftā ar 142.numuru izvēlējās Sanhosē "Sharks", bet savā pirmajā sezonā Ziemeļamerikā viņš spēlēja Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Kamlūpsas "Blazers", kur tika atzīts par WHL Rietumu konferences labāko debitantu. 2018.gadā viņš bija iesaistīts vērienīgā maiņas darījumā, kurā no "Sharks" nonāca "Senators" paspārnē.

Balcers Latvijas izlasi pārstāvējis iepriekšējos divos pasaules čempionātos, kuros kopumā 15 mačos guvis piecus vārtus un atzīmējies ar desmit rezultatīvām piespēlēm.

NHL jaunā sezona sāksies 13.janvārī, komandām regulārajā čempionātā aizvadot 56 mačus tikai savu divīziju ietvaros.

Lai ierobežotu komandu ceļošanu un nešķērsotu Kanādas robežu, vienības četrās divīzijās sadalītas pēc reģionālā principa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās