foto: Mikhail Tereshchenko/TASS/ Vida Press
VIDEO: Latvijas basketbola spīdeklis Jānis Strēlnieks atklāj kādu ilgus gadus glabātu noslēpumu
Jānis Strēlnieks Maskavas CSKA rindās.
Basketbols
2021. gada 4. janvāris, 12:43

VIDEO: Latvijas basketbola spīdeklis Jānis Strēlnieks atklāj kādu ilgus gadus glabātu noslēpumu

Jauns.lv

Pēdējos gados Jānis Strēlnieks pamatoti tiek uzskatīts par labāko aizsarga pozīcijas spēlētāju Latvijas basketbolā. Ne velti viņš trīs reizes (2015., 2018. un 2019. gadā) atzīts par gada labāko Latvijas basketbolistu, tomēr bumbas spēlēšana nebūt nav vienīgais Jāņa talants.

Jānis Strēlnieks sociālajos tīklos publicējis kādu bērnības dienu video, kurā šobrīd slavenais basketbolists sper pirmos soļus muzikālajā karjerā. 1994. gadā filmētajā video redzams, kā Jānis piedalās piedalās savulai ļoti populārajā bērnu muzikālajā konkursā "Cālis". Noprotams, ka video filmēšanas brīdī Jānis ir vien četrus vai piecus gadus vecs. 

Grūti spriest, vai Jānim Strēlniekam muzikālā karjera būtu izdevusies tik veiksmīga kā basketbolista karjera, tomēr panākumi sporta laukumos bijuši vērā ņemami.

Jānis Strēlnieks ar precīzu pēdējo sekunžu metienu savulaik izcīnīja Latvijas basketbolam vēsturisku panākumu. Pirmā U-18 Eiropas čempionātu medaļa tika izcīnīta bronzas mačā 2007. gadā, kad ar 74:72 tika pārspēta Lietuva.

Mūsu valstsvienības ilggadējais pamatsastāva saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks jau otro sezonu pārstāv vienu no Eiropas varenākajiem klubiem Maskavas CSKA, bet pirms tam spēlējis arī ULEB Eirolīgas Grieķijas klubā Pirejas "Olympiacos", Vācijas komandā Bambergas "Brose Basket" un Kijevas "Budiveļņik", kas arī iepriekš spēlējušas Eiropas spēcīgākajā klubu basketbola turnīrā. Savukārt Jāņa pirmā ārzemju pieredze bija Sanktpēterburgas "Spartak" rindās.

Pēdējā laikā Jāni gan mocījuši dažādi savainojumi, viens no tiem gūts izlases rindās, kas radīja plašu ažiotāžu Eiropas basketbolā, kas vēl samazināja izredzes, ka izlašu mačos varētu piedalīties visi labākie Eiropā spēlējošie basketbolisti, jo valstsvienību kvalifikācijas mači pārklājas ar ULEB Eirolīgas un ULEB Eiropas kausa sacensību spēlēm.