foto: ERIK MÅRTENSSON
Laksam 16 punkti zaudējumā Polijas čempionātā
Mārtiņš Laksa
Basketbols
2021. gada 2. janvāris, 21:31

Laksam 16 punkti zaudējumā Polijas čempionātā

Jauns.lv / LETA

Latvijas izlases basketbolists Mārtiņš Laksa sestdien Polijas čempionāta spēlē guva 16 punktus, taču tas neglāba Ļubļinas "Start" no zaudējuma.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Start" mājās ar 62:82 (15:17, 14:23, 17:22, 16:20) piekāpās Ostrovas Velkopolskas "Arged BMSlam Stal".

Laksa laukumā pavadīja 36 minūtes un 41 sekundi, kuru laikā guva 16 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un reizi rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem, visi seši "trejači" bija neprecīzi, kamēr abi sodiņi izpildīti ar nevainojamu precizitāti. 

Laksa arī reizi pārtvēra bumbu, pieļāva trīs kļūdas, nopelnīja vienu personīgo piezīmi, pretiniekus izprovocēja uz četriem noteikumu pārkāpumiem un spēli noslēdza ar +/- rādītāju -23, kas bija sliktākais komandā.

Latvijas izlases basketbolists bija rezultatīvākais "Start" spēlētājs, bet vēl desmit punktus un sešas atlēkušās bumbas nopelnīja arī Damjans Ježke. Uzvarētāju labā 27 punkti Jakubam Grabačam, kamēr par punktu mazāk iemeta Kriss Smits.

Rolanda Freimaņa un Jāņa Bērziņa pārstāvētā Zelonas Guras "Stelmet Enea" ar 16 uzvarām 18 spēlēs ieņem pirmo vietu, kamēr "Start" ar 13 panākumiem 19 mačos atrodas ceturtajā pozīcijā. Roberta Stumbra pārstāvētā Radomas "HydroTruck" 19 spēlēs izcīnījusi piecas uzvaras un ierindojas 15.vietā starp 16 klubiem.