foto: ZUMAPRESS.com
Drāma Rolanda Šmita pārstāvētajā "Barcelona": kluba vadība franču basketbolistu Ertelu neielaiž lidmašīnā un atstāj Stambulā
Rolands Šmits šosezon kļuvis par būtisku spēlētāju "Barcelona" rotācijā.
Basketbols
2020. gada 23. decembris, 14:22

Drāma Rolanda Šmita pārstāvētajā "Barcelona": kluba vadība franču basketbolistu Ertelu neielaiž lidmašīnā un atstāj Stambulā

Jauns.lv / LETA

Skandālu izraisījis basketbola kluba "Barcelona" veiktā franču basketbolista Tomā Ertela atstāšana Stambulā otrdien pēc Barselonas kluba Eirolīgas spēles, ko basketbolists sāpīgi uztvēris, solot tiesāties, trešdien vēstīts tīmekļa vietnē "eurohoops.net".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Otrdien Eirolīgas mačā Stambulā Latvijas basketbolists Rolands Šmits guva sešus punktus, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda "Barcelona" ar 79:86 (24:18, 19:25, 11:25, 25:18) zaudēja Turcijas klubam Stambulas "Anadolu Efes".

Spānijas vienība cieta otro zaudējumu pēc kārtas, bet Turcijas komanda pārtrauca četru neveiksmju joslu. "Barcelona" ar 11 uzvarām 16 spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, bet "Anadolu Efes" ar astoņiem panākumiem ir devītajā pozīcijā.

Pēc zaudējuma klubs atstāja Ertelu Turcijas lielpilsētā, neļaujot kopā ar citiem komandas locekļiem ar kluba lidmašīnu atgriezties Spānijā. Par spīti tam, ka spēlētājs tika izlikts aiz lidmašīnas durvīm, "Barcelona" jūtas Ertelu pārstāvošās aģentūras "Beobasket" pievilta.

foto: Zumapress/Scanpix
Tomā Ertels šosezon nav spējis iekarot "Barcelona" galvenā trenera Šarūna Jasikēviča uzticību.

Ertels devās uz Turciju, kaut arī viņa došanās laukumā pret "Anadolu Efes" nebija paredzēta, jo pēc spēlētāja aģentūras ziņām basketbolstam bija paredzētas sarunas ar citu Stambulas klubu "Fenerbahce". Kad Barselonas vienība uzzināja, ka francūzis nav vis sazinājies ar Turcijas klubu, bet gan ar spāņu kluba konkurentiem pašmāju sacensībās Madrides "Real", reakcija bija līdz šim vēl nepiedzīvota.

Lēmums neļaut Ertelam iekāpt lidmašīnā, kamēr viņa ģimene atrodas Barselonā un Covid-19 ierobežojumu dēļ ceļošana Eiropā nav vienkārša lieta, var radīt arī juridiskas sekas, jo Ertelam joprojām ir spēkā līgums ar Spānijas klubu. Tāpēc spēlētājs plāno uzsākt tiesvedību.

Tikmēr Francijas aizsargs Leo Vestermans, kuram Barselonā bija paredzēts aizstāt Ertelu un kuru otrdienas sākumā atbrīvoja "Fenerbahce", arī ir atstāts Stambulā, neskatoties uz to, ka sākotnēji viņam bija paredzēts ceļot uz Spāniju kopā ar savu jauno komandu. Saskaņā ar Spānijas dienas sporta laikraksta "Mundo Deportivo" ziņojumu "Barcelona" ir nolēmusi vienošanos atcelt.

Spānijas Spēlētāju savienība (ABP), kas pārstāv sportistus Spānijas virslīgā, ar sociālo mediju starpniecību jau paziņojusi, ka nekavējoties sāks rīkoties.

Nesaskaņas starp Barselonas klubu un Ertelu tiks atrisinātas tiesā, jo spēlētājs plāno vērsties tiesā pret savu klubu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās