foto: AFP/Scanpix
Traģiskā avārijā cietusī badmintona zvaigzne Kento Momota šomēnes plāno atgriezties sacensību apritē
Japānas badmintona zvaigzne Kento Momota.
Sporta zvaigznes
2020. gada 9. decembris, 17:22

Traģiskā avārijā cietusī badmintona zvaigzne Kento Momota šomēnes plāno atgriezties sacensību apritē

Jauns.lv / LETA

Japānas badmintona zvaigzne Kento Momota ir pilnībā atlabis pēc gada sākumā auto avārijā gūtajiem savainojumiem un jau šomēnes Tokija plāno piedalīties pirmajās sacensībās.

Jau ziņots, ka pasaules vadošais badmintonists Momota 12.janvārī ceļā no aizvadītā "Perodua Malaysia Masters 2020" turnīra iekļuva autoavārijā, pēc kuras tika nogādāts slimnīcā.

Divkārtējais pasaules čempions bija ceļā no viesnīcas uz Kualalumpuras lidostu. Avārijā dzīvību zaudēja sportista auto vadījušais šoferis. Bez Momotas automašīnā atradās arī viņa fizioterapeite.

Sākotnēji bija paredzēts, ka sportists sacensībās nevarēs piedalīties divus mēnešus, bet februārī viņam bija nepieciešama acs kontaktligzdas operācija.

Trešdien Momota atklāja, ka ir pilnībā atlabis no gūtajiem savainojumiem un šomēnes plāno piedalīties Japānas nacionālajā čempionātā, kurā piedalīsies visi valsts labākie badmintonisti. Janvārī Momota plāno piedalīties Taizemes atklātajā čempionātā.

"Esmu satraucies, taču ar nepacietību gaidu sacensības," pauda Momota. "Tiešām gaidu, kad laukumā atkal varēšu tikties ar pasaules vadošajiem badmintonistiem."

Februārī Momota neslēpa, ka viņa gars ir salauzts, taču jau vēlāk viņš pauda apņēmību kvalificēties Tokijas olimpiskajām spēlēm.

Japānis nākamgad centīsies atkārto pērn iespēto - 11 tituli. Tāpat viņa plānos ir trešo reizi pēc kārtas izcīnīt uzvaru Japānas čempionātā, bet vēlāk jau paredzēti starti Pasaules tūrē.

"Sen neesmu aizvadījis spēles, tāpēc grūti teikt, kas man savā sniegumā vēl jāuzlabo," piebilda japānis. "Paldies maniem sponsoriem, kuri man bez lieka satraukuma devuši iespēju katru dienu trenēties."

Covid-19 pandēmijas dēļ iepriekš tika atcelti trīs Pasaules tūres turnīri, kuru norise plānota janvārī. Sacensības notiks viena pēc otras, bet mēneša beigās paredzēts arī fināls.

Vienīgās starptautiskās sacensības, kurās badmintonisti varēja piedalīties kopš marta, kad pandēmija pārtrauca sezonu, bija Dānijas atklātais čempionāts. Tas notika oktobrī, bet Momota bailēs no Covid-19 uz Dāniju nedevās.

Mamota 2016.gadā tika diskvalificēts par nelegāla kazino apmeklēšanu, kas viņam liedza piedalīties Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Sportista karjera ar to gan nenoslēdzās, jo pērn viņš demonstrēja visu laiku labāko sniegumu, kāds redzēts starp pasaules badmintonistiem.

Japānis izcīnīja 11 titulus, tostarp arī triumfēja pasaules čempionātā, kā arī Āzijas sacensībās. Viņš uzvarēja arī "All England" atklātajā turnīrā.

Vienīgais tituls, kuru Momota nav ieguvis, ir olimpiskais zelts.