Basketbols
2020. gada 30. novembris, 08:43

Štelmahers skaidro zaudējuma iemeslus un to, kāpēc laukumā nedevās Bērziņš un Jakovičs

Jauns.lv / LETA

Cīņa zem groziem ir visas komandas atbildība, pēc zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačā secināja Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Sarajevā ar rezultātu 73:79 piekāpās Bosnijai un Hercegovinai.

"Mačs bija interesants, taču beigas nebija pietiekoši veiksmīgas mums. Bijām sagatavoti un agresīvi. Esmu apmierināts ar to, kā komanda atbildēja uz pretinieku spiedienu. Bija daudz kāpumu un kritumu, taču mēs pārāk daudz atdevām otrās iespējas punktus. Tāpat pārāk daudz kļūdījāmies labās situācijās, kad mums vajadzēja gūt punktus un iegūt pārliecību," pēcspēles preses konferencē teica Štelmahers.

foto: Ieva Leiniša/LETA
"Šajos mačos esmu sapratis, ka man ir laba komanda ar lieliskiem spēlētājiem," uzsvēra Štelmahers.

Latvijas izlase tikai divas minūtes pirms pamatlaika beigām izcīnīja spēlē pirmo atlēkušo bumbu uzbrukumā, tādējādi teju visa mača gaitā netiekot pie otrās iespējas punktiem.

"Zinājām, ka viņi agresīvi iet uz bumbām. Cīņa zem groziem ir visas komandas atbildība, ne tikai garo spēlētāju darbs. Protams, ka varējām labāk. Citās spēlēs mums veicās labāk," secināja Štelmahers.

Mača gaitā Latvijas izlasei bija neveiksmīgas epizodes ar daudzām kļūdām, kas traucēja veiksmīgi noslēgt uzbrukumus. "Viņi kontrolēja spēles tempu un bija agresīvi uzbrukumā. Netikām pie bumbas, lai aizskrietu ātrajā uzbrukumā," atzina Štelmahers.

No svētdien pieteiktajiem spēlētājiem laukumā nedevās Jānis Bērziņš un Ingus Jakovičs. "Fiziski viņi varēja spēlēt, bet nebija iespējas viņus izmantot," atzina Štelmahers.

Latviešiem februārī pēdējās divās spēlēs jātiekas ar bulgāriem un grieķiem. Daudz ko izšķirs mačs pret Bulgāriju, kam Latvija pirmajā aplī zaudēja otrajā pagarinājumā ar rezultātu 104:110.

"Atceramies to spēli, taču šobrīd ir par agru runāt par to, kas notiks nākamajā logā. Mēs vēl nezinām, kas šajā laikā notiks pasaulē. Centīsimies piesaistīt labākos spēlētājus un cīnīsimies par ceļazīmi. Šajos mačos esmu sapratis, ka man ir laba komanda ar lieliskiem spēlētājiem," uzsvēra Štelmahers.

H apakšgrupā pa trīs uzvarām četrās spēlēs ir Bosnijai un Hercegovinai un Grieķijai, abām izlasēm kvalificējoties finālturnīram, bet pa vienam panākumam ir Bulgārijai un Latvijai.