foto: FC "Petrow"
"Petrow"/"Jelgava" telpu futbola komanda UEFA Čempionu līgā debitē ar zaudējumu papildlaikā
Futbols
2020. gada 28. novembris, 16:35

"Petrow"/"Jelgava" telpu futbola komanda UEFA Čempionu līgā debitē ar zaudējumu papildlaikā

Jauns.lv / LETA

Latvijas čempionvienība "Petrow"/"Jelgava" sestdien UEFA Čempionu līgas telpu futbola turnīra priekšsacīkstēs debitēja ar zaudējumu.

Latvijas komanda, kas šim turnīram pieteikta ar nosaukumu "Petro-w", savā laukumā pamatlaikā spēlēja neizšķirti 3:3 (1:2) ar "Lučenec", kas ir Slovākijas vadošā komanda, bet papildlaikā ar 1:0 parāki bija viesi.

Slovāki vadībā jau varēja izvirzīties 12.sekundē, taču Rafaels nerealizēja soda sitienu. Peters Serbins 1:0 panāca septītajā minūtē, taču Maksims Seņs četras minūtes vēlāk atgrieza neizšķirtu. Pirmais puslaiks noslēdzās par labu viesiem, jo 14.minūtē 2:1 panāca Antons Burnovskis.

Spēles 23.minūtē Rafaels guva savas komandas trešos vārtus, taču Miks Babris 11 minūtes vēlāk apspēlēja aizsargu un ar pēdas purngalu panāca 2:3. Pēdējās divas ar pusi minūtes "Petro-w" spēlēja sešu vīru sastāvā un ilgtoši centās izkārtot labu sitiena pozīciju, kas izdevās nepilnas septiņas sekundes līdz pamatlaika beigām.

Pēc izspēles bumba laukuma centrā nonāca pie Seņa, kurš ar sitienu pa zemi, bumbu ieraidīja vārtu kreisajā apakšējā stūrī. Šī iemesla dēļ komandām nācās aizvadīt papildlaiku, kurā veiksmīgāk spēlēja viesi.

"Petro-w" papildlaikā vairākkārt bīstami apdraudēja pretinieku vārtus, taču vadību iegūt neizdevās. Ilgstoši uzbrukumi bez vārtiem maksāja zaudējumu. Pēc kārtējā "Petro-w" sitiena Rafaels otrā laukuma pusē atrada Serbinu, kurš guva uzvaras vārtus.

Arī šajās sacensībās jaunajā sezonā ieviestas izspēles formāta izmaiņas - priekšsacīkšu kārtā 46 komandas sadalītas 23 pāros, kuros uzvarētājs tiks noteikts vienā mačā. Spēles paredzēts aizvadīt laikā no 24. līdz 29.novembrim.

Šo pāru uzvarētāji pievienosies deviņiem rangā visaugstāk esošajiem klubiem sacensību 1/16 finālā.

Visas UEFA līmeņa telpu futbola sacensības pašlaik norisinās aiz līdzjutējiem slēgtām durvīm.

Kā zināms, telpu futbola virslīgas sacensību norise Latvijā pašlaik ir apturēta.