foto: LETA
Dukuriem Siguldā pirmās divas vietas Pasaules kausa otrajās sacensībās
Latvijas skeletonists Martins Dukurs
Citi sporta veidi
2020. gada 27. novembris, 17:33

Dukuriem Siguldā pirmās divas vietas Pasaules kausa otrajās sacensībās

Jauns.lv / LETA

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuru piektdien Siguldā izcīnīja pirmo un otro vietu Pasaules kausa sezonas otrajās sacensībās.

Martins Dukurs izcīnīja savu 56.uzvaru Pasaules kausa sacensībās, paliekot nepārspēts abos braucienos. Tomas Dukurs viņam divu braucienu summā zaudēja 0,19 sekundes.

Trešo vietu izcīnīja brits Markuss Vaiets, kurš uzvarētājam zaudēja 0,94 sekundes.

Pasaules kausa posms skeletonā vīriešiem Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē

gallery icon
19

Septiņas sekundes simtdaļas aiz goda pjedestāla palika krievs Ņikita Tregubovs, kurš atstāja aiz sevis trīs vāciešus Aleksandru Gasneru, Fēliks Kaizingeru un Kristoferu Groteru, kā arī britu Kreigu Tompsonu. Aleksandrs Tretjakovs pēc kļūdas otrajā braucienā samierinājās ar desmito vietu. 

Pirms šīm sacensībām Siguldas trases rekords bija Martina Dukura februārī sasniegtās 49,94 sekundes. Piektdien to par 0,15 sekundēm laboja ar pirmo numuru startējušais pasaules čempions Groters.

Vēlāk par 0,24 sekundēm Grotera iespēto pārspēja Tomass Dukurs, vēlreiz labojot trases rekordu. Vēl pēc dažiem sportistiem Martins Dukurs trasi veica 49,46 sekundēs un brāļa uzstādīto rekordu laboja vēl par deviņām sekundes simtdaļām.

Otrajā braucienā Martins Dukurs vēl par sekundes simtdaļu laboja trases rekordu, finišu sasniedzot 49,45 sekundēs. Tomass Dukurs otrajā braucienā trasi veica tikpat ilgi, cik pirmajā, brālim zaudējot 0,10 sekundes.

Trešais ātrākais laiks - 49,82 sekundes - bija britam Vaietam, kurš no sestās vietas summā pakāpās uz trešo pozīciju.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc divām sacensībām līderis ar 450 punktiem ir Martins Dukurs, otrais ar 402 punktiem ir Tomass Dukurs, bet trešo vietu ar 394 punktiem ieņem Gasners.

Pagājušajā nedēļā savu 55. uzvaru Pasaules kausa posmos svinēja Martins Dukurs, bet Tomass ieņēma ceturto vietu. Dalītu otro vietu ieņēma vācieši Fēlikss Kaizingers un Aleksandrs Gasners.

Martins Dukurs iepriekšējā sezonā apliecināja savu dominanci uz pasaules skeletona skatuves, izcīnot divus no trim lielākajiem tituliem. Viņš devīto reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā un kļuva par vienpadsmikārtēju Eiropas čempionu. Pasaules meistarsacīkstēs nācās samierināties ar ceturto vietu.

Martina Dukura emocijas, izcīnot piekto pasaules čempiona titulu

Pasaules vadošais skeletonists Martins Dukurs piekto reizi karjerā un trešo gadu pēc kārtas kļuva par pasaules čempionu. Četru braucienu summā Martins ...

gallery icon
13

Tikmēr Tomass Dukurs Pasaules kausa kopvērtējumā bija sestais. Vienīgo reizi uz goda pjedestāla viņš kāpa Siguldas posmā, kur piekāpās brālim un kļuva par Eiropas vicečempionu. Pasaules čempionātā Tomass Dukurs bija septītais.

Pirms diviem gadiem Siguldas posmā Martins Dukurs bija otrais, piekāpjoties krievam Ņikitam Tregubovam, bet Tomass Dukurs ieņēma sesto pozīciju.

Šajos posmos Siguldā startēja Tregubovs un viens no Martina Dukura sīvākajiem konkurentiem Tretjakovs, tāpat ledus trasē devās pasaules čempions Groters. Tiesa, nebija viena no pēdējo sezonu vadošajiem skeletonistiem - Sunbina Juna no Dienvidkorejas.

Brāļiem Dukuriem dubultuzvara Eiropas čempionātā Siguldā

Latvijas skeletonists Martins Dukurs sestdien Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē 11.reizi pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu un devīto reizi ...

gallery icon
51

Jau ziņots, ka pirms tam sieviešu sacensībās Endija Tērauda izcīnīja 11.vietu.

Sestdien un svētdien notiks Pasaules kausa bobslejā sezonas otrās sacensības.

Pasaules kausa posms Siguldā norisinājās arī 2004.gada februārī, sacensībām notiekot bobslejā sievietēm un skeletonā. Vīru sacensībās uzvaru toreiz svinēja Tomass Dukurs, kuram tā arī palikusi vienīgā zelta medaļa Pasaules kausa posmos.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Tiesa, Siguldas trase šobrīd nav piemērota bobsleja četrinieku sacensībām, tāpēc Latvijā norisinās divas vīru divnieku sacensības.

Nākamie divi posmi notiks Insbrukā, bet pēc jaunā gada ieplānots viens etaps Vinterbergā. Turpinājumā paredzēti posmi Sanktmoricā un Kēnigszē, bet sezonas noslēgums plānots marta vidū Jaņcinas trasē, kur notiks 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu sacensības. Tiesa, šī posma norise pagaidām ir zem jautājuma zīmes.