foto: Zumapress/Scanpix
VIDEO: Jānis Strēlnieks iemet fantastisku metienu
ULEB Eirolīgas mājaslapā publicētā informācija liek domāt, ka Jānis Strēlnieks būs spiests izlaist vēl vismaz dažas spēles.
Basketbols
2020. gada 17. novembris, 16:43

VIDEO: Jānis Strēlnieks iemet fantastisku metienu

Jauns.lv

Latvijas basketbola izlases un zvaigžņotā Krievijas kluba Maskavas CSKA saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks turpina atlabt no iegurņa muskuļa traumas, kas gan viņa nav patraucējusi treniņa iemest neticamu metienu.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Strēlnieks VTB Vienotās līgas 9. novembra spēlē pret divu citu latviešu - Jāņa Timmas un Daira Bertāna - pārstāvēto Maskavas apgabala "Himki" guvis iegurņa muskuļa traumu, kā rezultātā uz laiku būs ārpus ierindas.

Jānis Strēlnieks savā "Instagram" kontā publicējis īso stāstu, kurā redzams, kā viņš treniņa laikā Maskavā iemet fantastisku metienu. Pat profesionāliem basketbolistiem šādi metieni grozā iekrīt vien dažas reizes dzīvē, bet citiem vispār nekad. Arī Strēlnieka treniņa partneris - 21 gadu vecais Aleksandrs Homenko nespēj noticēt tikko pieredzētajam.

foto: Zumapress/Scanpix
ULEB Eirolīgas mājaslapā publicētā informācija liek domāt, ka Jānis Strēlnieks būs spiests izlaist vēl vismaz dažas spēles.

CSKA pagaidām nav prognozējuši, kad gaidāma Strēlnieka atgriešanās laukumā, tomēr skaidrs ir tas, ka viņš nav devies kopā ar komandu uz Kauņu, lai 17. novembrī spēkotos ar turienes "Žalgiris". Tomēr pēc iespaidīgā metiena jāsecina, ka Latvijas basketbola izlases līdera atlabšana norit gana sekmīgi.

Strēlniekam pēdējās trīs sezonas (bet īpaši 2020. gads) bijušas visai saraustītas, jo meistarīgais aizsargs regulāri mocījies ar dažādiem savainojumiem, kas bieži vien likuši izlaist spēles gan Pireju "Olympiacos", gan Maskavas CSKA rindās.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 9. novembra spēlē "Himki" mājās ar 86:78 (12:18, 23:23, 14:21, 30:23) uzvarēja CSKA.

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja nepilnu 21 minūti, taču divas dienas vēlāk noskaidrojies, ka basketbolistam, iespējams, būtu bijis lielāks spēles laiks, ja problēmas nebūtu piemeklējušas liegurņa muskuli labājā pusē. Saspēles vadītājs traumu guva trešajā ceturtdaļā, bet vēlāk Maskavas klīnikā viņam veica pārbaudes, kas atklāja, ka Strēlnieks kādu laiku nevarēs doties laukumā.

Strēlnieks šosezon septembra un oktobra mijā jau izlaida ULEB Eirolīgas spēli pret Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona", jo guva kājas muskuļa savainojumu. Pašā gada sākumā Strēlnieks Eirolīgas spēlē pret Atēnu "Panathinaikos" traumēja kreisās kājas augšstilba aizmugurējo muskuli un treniņos atgriezās februārī.

Šosezon Strēlnieks CSKA rindās VTB Vienotās līgas trīs spēlē vidēji laukumā pavadījis nedaudz vairāk par 19 minūtēm, caurmērā izceļoties ar 7,3 punktiem, 3,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,0 atlēkušo bumbu. Eirolīgā viņš aizvadījis divas spēles, laukumā vidējo pavadot nepilnas 14 minūtes. Divos mačos latvietis caurmērā guvis 5,5 punktus un iekrājis 2,0 rezultatīvas piespēles.