foto: LETA
LFF noraida "Optibet" Latvijas futbola virslīgas priekšlikumu neturpināt sezonu
Futbols
2020. gada 16. novembris, 23:59

LFF noraida "Optibet" Latvijas futbola virslīgas priekšlikumu neturpināt sezonu

Jauns.lv / LETA

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" sapulcē piektdien ar balsu vairākumu tika pieņemts lēmums atbalstīt priekšlikumu neturpināt "Optibet" Latvijas futbola virslīgas sezonu sarežģītās Covid-19 situācijas dēļ, taču pirmdien šo priekšlikumu nav pieņēmusi Latvijas Futbola federācija (LFF), līgas tīmekļa vietnē pirmdien ziņo virslīgas preses dienests.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Virslīgas paziņojumā uzsvērts, ka Covid-19 saslimstības rādītāji Latvijā turpina palielināties, bet pirmie inficētie jau noteikti arī Latvijas nacionālajā futbola izlasē, kur kandidātu lokā ir 19 virslīgas spēlētāji. Tiem atgriežoties klubu sastāvā un pastāvot iespējai ar slimību aplipināt citus futbolistus, tas var ietekmēt situāciju klubos.

Jau ziņots, ka pirmdien par apturēto treniņprocesu un astoņu futbolistu slikto pašsajūtu informēja čempionvienība "Riga". Klubā kopumā veikti 52 Covid-19 testi. Iepriekš Covid-19 dēļ karantīnā nonāca "Valmiera" komanda.

"Ņemot vērā sarežģīto situāciju un rūpējoties par spēlētāju, kā arī visu iesaistīto personu drošību esošajos apstākļos, biedrība "Latvijas Futbola virslīga" ar atbilstoša satura iesniegumu vērsās pie LFF ar priekšlikumu neturpināt "Optibet" virslīgas sezonu. Diemžēl, priekšlikums tika noraidīts," teikts paziņojumā.

Šobrīd pirmo vietu turnīra tabulā ar 69 punktiem 25 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS, kas aizvadījusi 24 spēles. 39 punkti 23 cīņās ir "Valmierai", 38 punkti 25 mačos - "Ventspilij", 34 punkti tikpat spēlēs - "Spartakam", bet 32 punkti 23 dueļos - "Liepājai". Tālāk ar 21 punktu 24 spēlēs ir "Jelgava", 20 punktus 25 cīņās iekrājusi "Daugavpils", 16 punkti 25 mačos ir "Metta" komandai, kamēr "Tukums 2000"/TSS tikpat cīņās ticis pie 14 punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiek aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās